Visar 1-7 av 7 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-7 av 7 träffar

Kortfattad information om fiol

Tonerna från en violin eller fiol är vanligt förekommande i både klassisk musik och inom folkmusiken, och så har det varit sedan 400 år tillbaka. Det är ett otroligt vacker instrumenten som även spelas mycket på bröllop, begravningar och inte på teatrar och i filmens värld. En anledning till att fiolen anses vara ett av de vackraste instrumenten är dess förmåga att skapa och förhöja en stämning. Idag hör du inte bara fiolen i klassisk musik, utan instrumentet har blivit ett populärt inslag popmusiken. 

Fiolens uppbyggnad 

Man brukar säga att fiolen består av en kropp med en hals som avslutas med en skrivlåda. ”Kroppen” är således ihålig och har en hållare för strängar som spänns upp till skruvarna höst upp på halsen. Som tillbehör brukar även ett stöd för haken tillkomma, vilket ger ett bättre och bekvämar stöd när du håller fiolen under hakan.

Kort om fiolens historia 

Man tror att de första stråkinstrumenten kom någonstans ifrån Asien. Fiolen så som vi känner den idag utvecklades i Italien och spred sig till andra länder i Europa under 1600-talet.

Jämför kurser