Visar 1-20 av 97 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 97 träffar
1
2
3
4
5

Information om att spela teater

De flesta har någon gång varit på teater som barn eller vuxen. Men det är inte alla som har upplevt hur kul hur det är att spela teater. I en teaterkurs sätts din skådespelartalang på prov och du får testa hur det känns att gå in i andra roller. En teaterkurs består ofta av flera olika övningar och lekar som deltagarna genomför. Detta ligger sedan till grund för hur deltagarna ska lära sig att framföra repliker och uttrycka sig utan att det känns påtvingat och obekvämt. Somliga teaterkurser avslutas med att man har en föreställning där man får praktisera sina teaterkunskaper och andra kurser har personlig utveckling i grupp som målsättning.

» Teaterkurs Stockholm
» Teaterkurs Malmö 
» Teaterkurs Göteborg 

Många fördelar med att spela teater

Att spela teater kan ge positiv effekt på dig som människa även utanför scenen. Att gå en teaterkurs får dig att känna dig mer självsäker i fler olika situationer, som till exempel när du ska tala in för en stor grupp. Du behöver inte längre vara nervös över hur du rör dig, uttrycker dig och vad du säger, allt detta får du kännedom om när du går en kurs. Teater handlar mycket om att känna sig bekväm i att gå in i olika roller och kunna uttrycka sig utan att det känns obekvämt.

Träffa nya människor

Att gå en teaterkurs är också det perfekta sättet att lära känna nya människor. Oavsett om målet med teaterkursen är att deltagarna ska sätta ihop en föreställning eller bara spela inför varandra så kommer man väldigt nära varandra på ett sätt som man annars aldrig skulle göra. Du blir avslappnad med personerna du spelar mot vilket öppnar upp för mycket skratt och vilda diskussioner. En teaterkurs passar även bra som en aktivitet under en kick off eller på en konferens. Teater har visat sig ha positiv effekt i teambuilding och samverkan mellan arbetskollegor.

Jämför kurser
Maja förstår människor genom teater
Calle Flygare Teaterskola

- Det är något väldigt fint att komma så intimt nära varandra och utvecklas som en grupp, säger Maja Turesson som har gått flera teaterkurser på Calle Flygare Teaterskola i Stockholm. 

Läs mer