Visa kurser.se som: Mobil

Småbruksgrupp för kvinnor i Kalmar län

Sensus Östra Götaland
Kursinformation
Nybro
24 timmar
100 SEK

Kursbeskrivning

Detta är ett erbjudande om att gå med i en grupp av småbrukare och självhushållare av olika grad och inriktningar som lär av varandra i Kalmar län under 2020-2021.

Upplägg

Tanken är att vi träffas en gång i månaden hemma hos en deltagare som blir träffens värd. Under dagen står värden för fika och enkel lunch och som motprestation arbetar vi tillsammans med ett gemensamt projekt på gården i ca 1-2 timmar eller betalar självkostnadspris. Värden planerar också dagens schema som presenteras vid morgonfikat. Detta är ett förslag - gruppen bestämmer tillsammans om vi vill göra såhär eller ändra det.

Dagen börjar eller slutar med en workshop eller föreläsning om något särskilt ämne som intresserar gruppen, t.ex. djuruppfödning, odling, dammar, trädgårdsplanering, slakt, aquaponi, förädling av livsmedel eller vad vi nu har för resurser och önskemål i gruppen. Värden står själv för denna eller ber någon annan i eller utanför gruppen att dela sin kunskap. Vi har erbjudande om en föreläsning om livsmedelshantering och kötthantering bland annat.

Gruppen delar lika på värdskapet, sina kunskaper och arbetsinsats under årets träffar. Gruppen börjar träffas i september och fortsätter till mars (eller vidare om så önskas). Var vänlig ange i anmälan vad du kan bidra med till gruppen i form av kunskap och vilka månader du kan tänka dig att vara värd.

För att vi rimligt ska kunna ta oss till varandra för träffarna så välkomnar vi deltagare ifrån Kalmar, Nybro, Torsås, Emmaboda, Oskarshamn, Mönsterås och Ölands kommuner. Resorna står vi själva för. Om du vill delta och bor utanför dessa kommuner finns möjlighet att göra det men då utan att stå som värd för en träff. Vi blir 3-6 värdar och upp till 10 deltagare totalt under kursen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Småbruksgrupp för kvinnor i Kalmar län.

Sensus Östra Götaland

Sensus kurser

Sensus Östra Götaland

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar, och upplevelser med livsfrågor, globala frågor och mångfald i centrum. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet eller utveckla dig inom data, musik eller dans.  Varmt välkommen till oss på Sensus!...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Östra Götaland

Kontaktuppgifter till Sensus Östra Götaland

Sensus Östra Götaland

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:

Recensioner
Bli den första att recensera Småbruksgrupp för kvinnor i Kalmar län!

Liknande kurser