Visar 1-20 av 193 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 193 träffar
1
2
3
4
...
10

Läs mer om ekonomi

Nedanstående information kan hjälpa dig vid val av kurs. Listan innefattar de vanligaste kurserna inom ekonomi. Behöver du mer information ber vi dig kontakta respektive kursarrangör genom att göra en intresseanmälan så kan de guida dig till rätt utbildning.

Ekonomikurser

Ekonomi är ett verktyg för att förvalta resurser i ett tillstånd av knapphet, det vill säga att det finns färre ressurser tillgängliga än det totala önskemål eller det totala behov. Under en ekonomikurs behandlar oftast resursen pengar, men det kan även råda brist på vatten eller andra naturresurser, tid, energi eller kunskap. En kurs i ekonomi kan även visa att sättet att resursekonomisera stort sett är det samma oavsett vilken resurs det är.

Vissa ekonomikurser har en mer vetenskaplig inriktning, där man tar för sig företagsekonomi eller nationalekonomi - andra ekonomikurser behandlar vardagsekonomi, eftersom vår vardag är fylld av vardagsekonomiska ställningstaganden som lån, skatter och pensionssparande för att ge några exempel.

På Kurser.se hittar hittar du allmänna ekonomikurser där du lär dig hantera din privatekonomi på egen väg. Ekonomikurserna syftar i första hand till att du ska få grundläggande kunskaper om deklarering, skatter, viss bokföring och övergripande makroekonomiska förklaringsmodeller. Det finns också mer nischade kurser för dig som ska starta eget, marknadsplanering och liknande inriktningar.

Ekonomiassistent

Vill du jobba på en ekonomiavdelning och ha hand om administration och vissa delar av företagets bokföring? Då ska du gå en kurs för att bli ekonomiassistent. Som diplomerad ekonomiassistent finns många jobb att söka och behovet av personal inom området är relativt högt på arbetsmarknaden. Ekonomiassistent är ett varierande yrke där du får jobba med flera delar av företagets administration och dra i många trådar. Som ekonomiassistent är det viktigt med ett bra ordningssinne såväl som att vara noggrann.

Konsten att spara i aktier

Många ser möjligheten att få ut lite extra av sina besparingar genom att placera pengar i aktier. Att spara i aktier kräver kunskap om hur det fungerar, vad du ska tänka på och hur du anpassar ditt sparande efter din ekonomi. Den kunskapen får du genom att gå en kurs i aktiekunskap där du lär dig grunderna i hur aktiemarknaden fungerar, hur du skapar en aktieportfölj och värdera olika aktieköp för att undvika fällor. Det finns en tydlig skillnad mellan att spara i aktier och i fonder, där aktiesparande är den formen som kräver mer engagemang, tid och kunskap från dig. 

Bokföring och redovisning

Alla företag måste ha överblick över de transaktioner som sker. Detta får man genom bokföring, och en kurs i bokföring behandlar dessa transaktioner. All monetär ekonomisk verksamhet i ett modernt samhälle ska bokföras och redovisas. Alla företag och föreningar måste därför ha en ordnad redovisning av verksamheten, som avslutas med ett årsbokslut och fastställs på årsstämma.

När ett räkenskapsår, som ej behöver att sammanfalla med kalenderår, är slut så gör man bokslut. Bokslutet är en sammanställning av resultaträkning och balansräkning. Balansräkningen visar ett företags tillgångar och skulder. Resultaträkningen visar verksamhetens intäkter (exempelvis omsättning) och kostnader.

Begrepp som tas upp under en bokföringskurs: bokföringslagen, löpande bokföring, dubbel bokföring, baskontoplanen, moms, kontering, skatter och arbetsgivaravgifter, bokslut, periodiseringar, bokföring och bokslut på dator för att nämna några.

Bokföringskurser i olika städer: 

Jämför kurser
Xpectum sätt fart på din karriär
Satsa på certifiering i ekonomi!

En certifiering visar att du har praktiska kunskaper och är uppdaterad. En kompetenshöjning av det här slaget är ett utmärkt sätt att kvalitetssäkra din kunskapsnivå och ett viktigt konkurrensmedel på arbetsmarknaden.

Läs mer
Stort steg framåt i karriären

Peter Fransson gick kursen Certifierad marknadsekonom hos Xpectum och fick skjuts i sin karriär. 

Läs mer