Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Lärtillfälle för ledare - intro till digital pedagogik

Sensus Östra Götaland
Kursinformation
Distans
2 timmar
2020-08-26
0 SEK

Kursbeskrivning

Att mötas online – tips och metoder för ledare och engagerade i Sensus verksamhet som vill komma igång med att använda digitala verktyg för möten, studiecirklar eller kurser.

Maria Estling Vannestål, tidigare lärare och forskare i språk och språkpedagogik samt flerårig ledare inom Sensus introducerar oss till de pedagogiska aspekterna av omställning från fysiska cirklar, kurser, möten och föreningsverksamhet till det digitala formatet. Hur kan vi skapa förutsättningar för att alla kommer med och kan delta aktivt i digitala mötesrum? Vad behöver jag tänka på när jag planerar en digital föreläsning eller ett möte? Vilka fördelar och utmaningar finns när vi ställer om verksamheten till telefoner, surfplattor och datorer?

Maria erbjuder vid tre tillfällen en introduktion till sitt pedagogiska smörgåsbord av metoder, tips och trix. Vid ett fjärde tillfälle finns det möjlighet till fördjupning utifrån deltagarnas möjligheter och erfarenheter.

Intropass:

Vi går igenom grundläggande mötespedagogik, vad som är extra viktigt att tänka på i det digitala formatet, några övningar samt upplägg på möten, kurser och samtal i Zoom, en mötesapp med många pedagogiska möjligheter. Det blir tillfälle att inspireras, reflektera och testa för att bli trygg i sin roll som ledare digitalt. Inför alla tre tillfällen skickar vi ut en instruktion till hur du loggar in på Zoom och det finns möjlighet att komma 15 minuter tidigare än utsatt tid för att testa sin teknik.

Fortsättningspass:

Under detta pass plockar vi upp frågor som uppstått sedan det första passet. Vi fördjupar oss i de metoder och verktyg som presenterades under första träffen och det finns möjlighet att diskutera tillsammans över utmaningar eller framgångar som hänt sedan sist. Det är bra om du deltagit i ett intropass om du vill delta denna kväll.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Lärtillfälle för ledare - intro till digital pedagogik.

Sensus Östra Götaland

Sensus kurser

Sensus Östra Götaland

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar, och upplevelser med livsfrågor, globala frågor och mångfald i centrum. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet eller utveckla dig inom data, musik eller dans.  Varmt välkommen till oss på Sensus!...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Östra Götaland

Kontaktuppgifter till Sensus Östra Götaland

Sensus Östra Götaland

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:

Recensioner
Bli den första att recensera Lärtillfälle för ledare - intro till digital pedagogik!

Liknande kurser