Visar 1-20 av 33 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 33 träffar
1
2

Mer om Show och föreställning

Underhållning och föreställningar på scen är förknippat med någon sorts magi. När artisten eller skådespelaren underhåller dig berörs dina sinnen och du blir helt uppslukad av alla intryck. Ordet föreställning används just av den anledning att artisterna som framträder vill skapa en alternativ verklighet. En föreställning kan få dig att slappna av, ändra din syn på livet eller fylla dig med energi. I vissa framträdanden är publiken delaktig i själva föreställningen men oftast kan du sitta lutad tillbaka och bara njuta av alla intryck.

Konsert 

Om du går på en konsert kan du förvänta dig ett musikaliskt framträdande. Hur detta framträdande ser ut beror mycket på vilken artist eller vilket band du ska lyssna på. Det finns konserter som har flera tusen i publiken och musiken ackompanjeras av ljus- och specialeffekter. Men det finns också konserter som bara har några få människor i publiken och där det bara är en person som uppträder.

Kyrkokonserter är oftast väldigt vackra eftersom många kyrkor är utformade för att ge god akustik. Vid kyrkokonserter är det oftast både kör och solister som framträder men det kan också vara enbart instrumentella framträdanden.

Teater

En teater vill underhålla publiken och skapa en illusion av en verklighet. Skådespelarna i en teaterföreställning förstärker gärna intrycken som publiken ska påverkas av. Publiken tar till sig illusionen som teatern skapar och accepterar därför det faktum att skådespelarna nästan alltid talar med en starkare röst än vanligt. För att ytterligare förstärka intrycken använder skådespelarna ofta mycket smink och överdrivna scenkläder. I en teaterföreställning samverkar oftast skådespelare med scenografi och ljussättning. Ofta används också ljud, specialeffekter och rekvisita för att förhöja verklighetsintrycket.

Det finns många olika sorters teatergenrer; komedi, tragedi, drama och så vidare. Dessutom finns det olika formera av teater så som kabaré, musikal, fars, varieté. Alla teaterformer har ett eget uttryck och kan göra egna tolkningar av en föreställning.

Utställning 

Utställningar kan du oftast se på muséer eller i gallerier. En utställning är oftast en organiserad presentation av föremål eller speciella företeelser och händelser. Ofta har utställningar syftet att upplysa eller påverka utställningsbesökarna. Inverkan på besökarna kan vara både politisk och kulturell. Vid en konstutställning är det antingen en samling av konstverk som visas upp under ett specifikt tema eller så är det en enskild konstnärs verk som ställs ut. 

Jämför kurser