Visa kurser.se som: Mobil

Filosofiska lördagsluncher 2020

Sensus Östra Götaland
Kursinformation
Distans
18 timmar
0 SEK

Kursbeskrivning

En annorlunda samtalscirkel för dig som vill diskutera olika vardagsfilosofiska och existentiella ämnen med kultur som verktyg. Vi har högt till tak och är politiskt och religiöst obundna. Ett samarbete med Anoteket. Deltagande under hösten 2020 är gratis. Varje gång har vi en annan ledare med eget tema.

Datum: lördagar 17/10, 24/10, 7/11, 14/11, 28/11, 5/12

Tid: kl. 13:00-15:30 (inkl. 15 min paus)

Plats: distans/Zoom (sen fysiska träffar)

Upplägg på lördagsluncherna

Interaktiv föreläsning med direkta frågor (ca 30–45 min) samt ett antal frågeställningar (ledaren)

PAUS

Reflektioner och diskussion utifrån frågeställningarna (alla) och sammanfattning (ledaren)

Syfte/mål

Att skapa och bygga upp ett diskussionsforum/filosofiskt rum med fysiska träffar eller på distans och olika kulturaktiviteter knutna till det, t ex • framtagning av olika Performance lectures i ord och ton samt framförande av dessa på olika fysiska/online plattformar och i olika sammanhang • framtagning av en antologi med ledarnas och cirkeldeltagarnas alster inom de olika teman, genre: essä.

Teman hösten 2020

17/10

Eva Fodor Velander Hinner inte, orkar inte - reflektioner över den onödigt höga standard som vi i västvärlden har idag och det ekorrhjul och den välfärdsfälla vi i västvärlden befinner oss i. Vi diskuterar kring vad den kollektiva utmattningen gör med oss när den smyger sig på obemärkt. Eva är entreprenör, vagabond och bokslukare, som söker efter det enkla livet kryddat med kultur och skapande.

24/10

Lennart Hallström Kulturen viktigast för landsbygdsutveckling - framför allt ett kulturliv som hålls levande av alla kulturutövare som själva bor där. Kvalitets-begreppet för kulturyttringar bör innebära även originalitet, autenticitet, närvaro och mod och det är bäst att vara långt bort från stadens utbud för att inte konkurreras ut. Lennart är företagare, författare, lärare och musiker engagerad i demokrati- och livsfrågor.

7/11

Annika Wesche Kommunikation mellan människor – Säger jag vad jag vill säga? Varför blir det missförstånd? Hur är jag tydlig? Vad kommunicerar jag när jag är tyst? Hur påverkas vi av värde-ord, ska de användas? Annika är lärare, terapeut, politiker, som alltid funderar över livet och människorna.

14/11

Sven Velander En hårt arbetande latmask – Konsten att göra ingenting och ändå få allting gjort - en reflektion och reaktion över vårt sätt att leva, där vi i långa listor och tidtabeller tappar bort oss själva när vi i själva verket skulle bara behöva sätta oss ner och göra just ingenting. Sven är författare och musiker, han är en kreativ själ som har studerat bl a historia och religion.

28/11

Christer Petersson Människa, natur och hälsa - Ju mer tekniskt och ekonomiskt utvecklad vår civilisation blir, desto mera angeläget att reflektera över människans förhållande till naturen. Vi gör en liten upptäcktsfärd tillsammans med några poeter, filosofer och forskare som har undersökt och gestaltat ämnet. Christer är med. doktor med stort intresse för natur, litteratur och samtidsfrågor.

5/12

Alla Sammanfattning/utvärdering - Vi sammanfattar och utvärderar det vi har pratat om under hösten och bestämmer hur vi ska gå vidare.

Efter anmälan erhåller deltagaren en zoom-länk till lördagsluncherna.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Filosofiska lördagsluncher 2020.

Sensus Östra Götaland

Sensus kurser

Sensus Östra Götaland

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar, och upplevelser med livsfrågor, globala frågor och mångfald i centrum. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet eller utveckla dig inom data, musik eller dans.  Varmt välkommen till oss på Sensus!...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Östra Götaland

Kontaktuppgifter till Sensus Östra Götaland

Sensus Östra Götaland

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:

Recensioner
Bli den första att recensera Filosofiska lördagsluncher 2020!

Liknande kurser