Visar 1-20 av 165 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 165 träffar
1
2
3
4
...
9

Mer om Övriga kurser

Idag finns en fritidskurs för nästan varje intresse och därför är utbudet av kurser större än någonsin. På denna sida hittar du kurser som inte faller inom ramen för våra övriga kategorier. Om du inte hittar det du söker i listan ovan kan du gå till Sök kurs för att se alla kategorier som finns på kurser.se. Därifrån kan du även välja den ort du bor i och göra en fritextsökning för att få fram en specifik lista på relevanta kurser.

Kurserna tillhandahålls av allt från större studieförbund och mindre kursarrangörer, som till exempel hantverksgårdar, konstnärer, fotografer, dansskolor med mera. Utbudet av kurser här på kurser.se fylls på hela tiden, men om du inte hittar det du söker efter kan du skicka en intresseanmälan till lokala kursarrangörer och fråga om de kan erbjuder en kurs som stämmer in på dina önskemål. Vi önskar dig lycka till med att hitta en kurs som passar dig och hoppas att vi kan bidra till en aktiv fritid. 

Vill du inte vara bunden till en viss plats och tid? Gå en webbkurs

Läs kurser vid något av alla studieförbund i landet!

Sveriges studieförbund erbjuder kurser inom alla tänkbara områden och är utspridda med lokala kontor i hela landet. Om du inte hittar den kursen du söker kan du skicka en intresseanmälan till något av studieförbunden och fråga om de planerar att starta kursen du eftersöker.

Medborgarskolan

Medborgarskolan har funnits sedan 1940 och är ett studieförbund med humanistiska värdegrunder. Huvudkontoret finns i Uppsala och verksamheten bedrivs i 229 av 290 kommuner runt om i Sverige. Medborgarskolan erbjuder kurser inom en mängd olika områden som till exempel musik, dans, teater, hantverk, förarintyg, språk, data och IT. Du kan till och med gå en floristkurs!

Hos Medborgarskolan sätts det höga krav på kvalitet och kompetens. Detta förenas med trivsamma lärandeformer och gör Medborgarskolan och dess kursledare omtyckta bland deltagarna. Ledarna rekryteras noga så att Medborgarskolan ska kunna erbjuda bästa möjliga kurser.


Folkuniversitetet

I nära samarbete med universiteten har Folkuniversitetet utvecklat sin studieverksamhet. Folkuniversitetet är även ett av landets främsta språkutbildare och erbjuder språkkurser i ett trettiotal språk, på alla nivåer och det erbjuds även svenska som främmande språk.

Förutom språkkurser erbjuder Folkuniversitetet en mängd andra kurser inom olika områden. Till exempel dans, musik, förarintyg, Adobe, data, ekomoni och foto. Folkuniversitetet präglas av tron att människor får ett rikare liv genom kunskap. Därför vänder sig Folkuniversitetet till en bred allmänhet och har ett stort urval av kurser.


Sensus

Sensus är en idéburen organisation som arbetar med demokrati, bildning och kultur. Över hela Sverige erbjuder Sensus utbildningar, studiecirklar och mötesplatser för lärande. Sensus pedagogik har en gedigen grund i folkbildningen.

Sensus har ett brett utbud av kurser inom flera olika områden. Hos Sensus kan man utveckla eller upptäcka nya intressen. Här finns kurser inom bland annat dans, adobe, design, ekonomi, foto, hantverk, kropp och hälsa.


Studieförbundet vuxenskolan

Studieförbundet vuxenskolan finns på flest platser av alla arrangörer av kurser och studiecirklar. Studieförbundet vuxenskolan sträcker sig enda från Kiruna i norr till Trelleborg i söder med närmare 300 lokalkontor som bedrivs av 177 lokala avdelningar.

Studieförbundet vuxenskolan driver även samarbeten både nationellt och lokalt med en mängd föreningar och organisationer. Hos Studieförbundet vuxenskolan kan du läsa kurser inom bland annat dans, adobe, design, förarintyg, ekonomi, film, foto och textil.


Studiefrämjandet

Studiefrämjandet är att fackligt, religöst obundet och partipolitiskt studieförbund som bildades 1959. I dag erbjuder Studiefrämjandet kurser inom en mängd olika områden som ekonomi, data, it, dans, förarintyg och hantverk. Hos Studiefrämjandet kan människor utveckla sina intressen och upptäcka nya. Studiefrämjandet ger även stöd till det lärande som sker i föreningar, nätverk och organisationer. På så sätt bidrar Studiefrämjandet till att utveckla och förnya det lokala förenings- och kulturlivet.


ABF

Det största studieförbundet I Sverige är ABF. ABF är verksamt i alla landets kommuner och erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang. Varje år deltar 750 000 personer i ABF:s kurs- och cirkelverksamhet. ABF är partipolitiskt obundet, men värderingarna sammanfaller med arbetarrörelsens.
Hos ABF kan du gå kurser i bland annat hantverk, dans, adobe, skulptur, textil, matlagning, sång och språk. Här finns utrymmer att utveckla sina intressen eller att hitta nya.

Jämför kurser