Visa kurser.se som: Mobil

Att skriva i nuet - att skapa en skrivrutin och frigöra kreativitet

Sensus Skåne - Blekinge
Kursinformation
Distans
20 timmar
2021-09-01
650 SEK

Kursbeskrivning

skaffa dig ett kreativt utrymme där du kan utforska ditt skrivande

Skriv varje dag i 30 dagar, två gånger fem minuter varje dag. Du lägger dagligen ut dina texter på den gemensamma plattformen ”Learnify”. Du får i tre-dagars-rytm ”språngbräden” in i ditt skrivande. Du kan lämna respons till andras texter och få respons på dina egna. Skrivandet själv står dock i centrum.

Här erbjuds du ett kreativt utrymme där du kan utforska ditt skrivande. Du kan reflektera, fantisera, leka. I form av nya dagliga uppgifter får du nya inkörsportar i ditt skrivande så att det som du skriver blir mer än en vanlig dagbok.

Målet med denna kurs är att skapa en skrivrutin, att frigöra kreativitet genom att hålla tröskeln låg och hitta ett konstruktivt sätt att umgås med den inre kritikern. Du kommer inte få personlig feedback till det som du skriver av ledaren. Däremot kommer du med jämna mellanrum få allmän skrivvägledning. Vi kommer dessutom ha två (frivilliga) zoom-möten, ett i början och ett på slutet, där vi kan reflektera över vårt skrivande.

Denna kurs kan hjälpa dig att komma över skrivblockader, hitta nya skrividéer, öva dina skrivmuskler.

Det kommer att erbjudas en fortsättningskurs som börjar den 1 november, med nya uppgifter, till dig som har gått denna kurs (detta gäller också om du har gjort det tidigare).

Tid

Hela september med start onsdagen den 1 september 2021. Sista dag 30 september. (Frivilliga) Zoom-träffar 4 september (lördag) och 29 september (onsdag) 19-20. Vi har vår egen studieplats på nätplattformen Learnify och du kan själv styra dina tider.

Ledare

Sabine Neumann, M.A. i litteratur och filosofi. Hon har lett många uppskattade skrivarkurser hos Sensus under åren. Sabine är skrivpedagog (utbildad i Berlin) med över 20 års erfarenhet i Zen-meditation. Hon har publicerat skönlitterära böcker och texter, och hon arbetar även som litteraturöversättare från svenska till tyska.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Att skriva i nuet - att skapa en skrivrutin och frigöra kreativitet.

Sensus Skåne - Blekinge

Sensus kurser

Sensus Skåne - Blekinge

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar, och upplevelser med livsfrågor, globala frågor och mångfald i centrum. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet eller utveckla dig inom data, musik eller dans.  Varmt välkommen till oss på Sensus!...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Skåne - Blekinge

Kontaktuppgifter till Sensus Skåne - Blekinge

Sensus Skåne - Blekinge

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att skriva i nuet - att skapa en skrivrutin och frigöra kreativitet!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Att skriva i nuet - att skapa en skrivrutin och frigöra kreativitet, fyll i följande uppgifter: