Visa kurser.se som: Mobil

Polysecure, bok- och samtalscirkel

Sensus Östra Götaland
Kursinformation
Distans
12 timmar
100 SEK

Kursbeskrivning

Välkommen till en bokcirkel där vi tillsammans läser boken Polysecure och diskuterar egna erfarenheter av relationer, anknytning och normer utifrån vad vi läst.

Polysecure: attachment, trauma and consensual nonmonogamy

Boken "Polysecure: Attachment, trauma and consensual nonmonogamy" av Jessica Fern går igenom anknytningsteori och flersamhet/polyamori för att sedan väva ihop dem. Vid flera parallella relationer kan nämligen olika anknytningar följa olika mönster trots att de händer samtidigt. Hur kommer det sig? Vad påverkar hur vi "knyter oss" till varandra i relation? Den typen av frågor både svarar och frågar Polysecure. Välkommen till en grupp där du får prata och fundera kring vad boken väcker för tankar i sig.

Boken finns enbart på engelska men samtalen kommer sannolikt föras mest på svenska. Goda kunskaper i både Svenska och Engelska är rekommenderat.

Datum

Bokcirkeln startar den 16 september. Därefter träffas vi den 30 september, 14 oktober, 28 oktober, 11 november och 25 november.

Biblioterapi

En biblioterapeutisk studiecirkel innebär att en grupp träffas och talar om hur (utvalda) texter påverkar oss människor. Vilka känslor och tankar bubblar upp i dig av under läsningen? Hur påverkar boken ditt liv och dina tankar? Med deltagarnas tankar och känslor som utgångspunkter har gruppen samtal kring texten och oss själva.

Ledare

Ronja Håkansson är vår ledare och sammankallande till en biblioterapeutisk bokcirkel kring boken Polysecure. Hon sitter också i styrelsen för Polyföreningen och cirkeln är ett samarbete mellan föreningen och Sensus. Polysecure är den tredje boken Ronja håller cirkel kring. De två andra är Den Etiska Slampan och Love´s Not Color Blind.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Polysecure, bok- och samtalscirkel.

Sensus Östra Götaland

Sensus kurser

Sensus Östra Götaland

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar, och upplevelser med livsfrågor, globala frågor och mångfald i centrum. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet eller utveckla dig inom data, musik eller dans.  Varmt välkommen till oss på Sensus!...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Östra Götaland

Kontaktuppgifter till Sensus Östra Götaland

Sensus Östra Götaland

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:

Recensioner
Bli den första att recensera Polysecure, bok- och samtalscirkel!
Intresseanmälan

För att få mer information om Polysecure, bok- och samtalscirkel, fyll i följande uppgifter: