Visa kurser.se som: Mobil

Naturens rättigheter - en digital diskussionscirkel

Sensus Östra Götaland
Kursinformation
Distans
12 timmar
0 SEK

Kursbeskrivning

Denna digitala studiecirkel är en mötesplats för dig som vill samtala om naturens rättigheter, hur vi kan förhindra och motverka framtida ekocid (miljömord) genom att ekosystemen blir till juridiska subjekt.

Samtalsunderlaget är boken, Naturens rättigheter – Att skapa fred med jorden av Nikolas Berg, Ingrid Berg och Martin Hultman. I boken presenterar författarna idén kring ett ekopedagogiskt nytänkande som möjliggör en fredlig relation mellan människa och natur. Historien visar att sådana nya lagar kan bereda väg för verkliga kultur- och systemskiften. De beskriver hur den vuxit fram och idag sprids över världen när floder, skogar och berg får rättigheter i en förvånande hastighet. Boken visar hur naturens rättigheter i lagstiftning kan vara verktyg för samhällstransformation och en hållbar framtid liksom hur vi alla kan delta med hjälp av ekopedagogiken där vi tar steget från åskådare till medskapare.

Ni möts med allas olika förutsättningar, och diskuterar utifrån bokens innehåll där ni kan lära av varandra. Ni formar även träffarna själva tillsammans och sätter datum själva. Cirkeln har ingen ledare utan deltagarna läser och diskuterar och lär sig av varandra.

Studiecirkeln är planerad till mars och startar när det finns tillräckligt många deltagare. Vi använder den digitala online portalen Zoom.

Boken finns att beställas av Sensus till rabatterat pris med upphämtning i Växjö. Man kan även köpa den själv eller låna den på biblioteket.

För mer information kontakta verksamhetsutvecklare: Charlotte Strömberg Eliasson via mejl: charlotte.stromberg.eliasson@sensus.se eller per telefon: 0470-707307

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturens rättigheter - en digital diskussionscirkel.

Sensus Östra Götaland

Sensus kurser

Sensus Östra Götaland

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar, och upplevelser med livsfrågor, globala frågor och mångfald i centrum. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet eller utveckla dig inom data, musik eller dans.  Varmt välkommen till oss på Sensus!...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Östra Götaland

Kontaktuppgifter till Sensus Östra Götaland

Sensus Östra Götaland

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:

Recensioner
Bli den första att recensera Naturens rättigheter - en digital diskussionscirkel!
Intresseanmälan

För att få mer information om Naturens rättigheter - en digital diskussionscirkel, fyll i följande uppgifter: