Visa kurser.se som: Mobil

Kurs i att brygga egen mjöd

Sensus Östra Götaland
Kursinformation
Växjö
9 timmar
2022-09-11
750 SEK

Kursbeskrivning

Vikingarnas dryck, gudarnas dryck eller honungsvin - kärt barn har många namn! Mjöd är en av världens äldsta drycker och i denna kurs går vi igenom alla steg i mjödbryggning samtidigt som vi pratar historia, smaksättning, kemi och variationer.

Oavsett om du är intresserad av mjöd ur ett kulturhistoriskt perspektiv eller bara vill testa något nytt är du varmt välkommen!

Det är många moment och därmed också många fallgropar som mjödbryggarens ställs inför. Ska det vara smaksättning i mjödet? Ska smaksättningen behandlas innan? Vill du ha en sötare dessertmjöd eller en torrare matmjöd? Är vildjäsning din grej där det kan gå hur som helst eller vill du ha stenkoll med tillsatt jäst och noggranna mätningar? Hur blir jästen lycklig och jobbar för oss istället för mot oss?

Allt detta och mycket mer kommer vi att gå igenom under kursen som sträcker sig över 3-4 månader och tre träffar (datum sätts av deltagarna). Under kursen håller ni kontakt med varandra och ledaren via mejl eller en Facebook-grupp och det går bra att brygga sin egna mjöd parallellt med kursen med handledning genom alla moment.

Ledaren

Vår ledare är Glenn Salt, mjödentusiast från Fresno, Kalifornien som numera är bosatt i Växjö. Glenn har alltid ett antal satser igång och har över hundra olika bryggningar i ryggen. Kursen ges därför på engelska.

Rabatt

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar med

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kurs i att brygga egen mjöd.

Sensus Östra Götaland

Sensus Östra Götaland

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar och upplevelser. Vi skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas. Vi lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Östra Götaland

Kontaktuppgifter till Sensus Östra Götaland

Sensus Östra Götaland

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kurs i att brygga egen mjöd!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Kurs i att brygga egen mjöd, fyll i följande uppgifter: