Visa kurser.se som: Mobil

AMNI-kurs i Officepaketet - digitalt och dagtid

Sensus Östra Götaland
Kursinformation
Distans
40 timmar
2022-03-10
0 SEK

Kursbeskrivning

Är du lite ringrostig och vill uppdatera dina kunskaper i Office-paketet eller är du helt nybörjare? Har du blivit eller riskerar du att bli arbetslös och vill skaffa dig nya kompetenser för att öka dina möjligheter på arbetsmarknaden? Detta är en kurs för att du ska kunna arbeta med kompetensutveckling kostnadsfritt under hösten, så kallat arbetsmarknadsnära insats.

Kursen har som syfte att gå igenom vad de olika programmen gör och sedan fokusera på de vanligaste, Word och Excell samt Powerpoint. För dig som står utanför arbetsmarknaden kan detta vara ett sätt att komma igång på dagarna med nya kunskaper och motivation. Vi träffas torsdagar samma tid under tio veckor.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som blivit eller riskerar att bli korttidspermitterad, varslad eller arbetslös och som är mellan 18 och 64 år. Du får endast delta i en (1) av de kurser som Sensus erbjuder kostnadsfritt. Om du redan deltagit i någon av våra tidigare kurser som riktar sig mot arbetslösa eller korttidspermitterade kostar kursen 500 kr.

Mål

Efter kursen har du lärt dig grunderna i de vanligaste programmen i Office, dvs. Excel, Word och Powerpoint. Övriga program har ni gått igenom så att du vet vad de används till.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig: *Hur du skapar dokument i Word, t.ex. CV, officiella brev etc. Programmet kan hjälpa till med stavning, det går att dela dokument, omvandla dem till .pdf samt spåra ändringar som du eller andra gjort. Det går att lägga till referenser och infoga loggor eller bilder.

  • Hur du använder Powerpoint för att skapa presentationer med bilder, text och video. Powerpoint har funktionalitet för att skapa snygg design på en presentation, smart bildhantering och användning av ikoner för att tydliggöra ditt budskap. Du levandegör din presentation genom att använda inbyggda bildövergångar. I Powerpoint ligger fokus på bild och enkla budskap, dina stödanteckningar kan du enkelt göra direkt i programmet.
  • Hur du i Excel skapar en budget och låter programmet göra automatiska uträkningar åt dig. Programmet används till att hantera data och det går även att omvandla resultat till diagram.

Kursupplägg

Undervisningen sker på Zoom och du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens
Innehåll och upplägg. Kursen ges torsdagar under 10 veckor. Efter kursen finns det möjlighet att fortsätta med en fördjupningskurs (då till en kostnad om 500 kr om du redan gått en AMNI-kurs hos Sensus samma år).

Kursmaterial

Du behöver själv ha Microsoft Office installerat i din dator. Om du inte har det sedan innan finns det gratis test-versioner som duger utmärkt till denna kurs. Detta behöver du redan första träffen, övrigt material tillhandahålls av Sensus.

Särskilda anmälningsvillkor

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast en vecka innan kursstart. Vi tar då ut en administrativ avgift.

Vår ledare

Dima Matr är utbildad IT-ingenjör från Syrien som arbetar både som ledare på Sensus och som diakoniassistent och tekniskt ansvarig i Mönsterås församling. Hon har tidigare hållit kurser i pekskärm hos Sensus och har under pandemin hjälpt ett flertal församlingar att digitalisera sin gudstjänstverksamhet. Hon brinner för att hjälpa människor där det behövs mest.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om AMNI-kurs i Officepaketet - digitalt och dagtid.

Sensus Östra Götaland

Sensus Östra Götaland

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar och upplevelser. Vi skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas. Vi lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Östra Götaland

Kontaktuppgifter till Sensus Östra Götaland

Sensus Östra Götaland

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera AMNI-kurs i Officepaketet - digitalt och dagtid!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om AMNI-kurs i Officepaketet - digitalt och dagtid, fyll i följande uppgifter: