Visa kurser.se som: Mobil

AMNI-kurs: Att söka jobb i Sverige, Kalmar

Sensus Östra Götaland
Kursinformation
Distans
40 timmar
2021-11-04
0 SEK

Kursbeskrivning

Har du blivit eller riskerar du att bli arbetslös och vill få stöd att öka dina möjligheter på arbetsmarknaden? Är du född i ett annat land än Sverige? Detta är en kurs för att du ska kunna arbeta intensivt med arbetssökande och få stöd under tiden.

Kursen har som syfte att stötta och motivera deltagarna att söka jobb. Vi kommer att arbeta med validering, att skriva CV, intervjuteknik, att leta jobb digitalt, omvärldsbevakning och olika typer av ansökningar såsom spontanansökan, svar på annons etc. Vi träffas torsdagar samma tid under tio veckor. Det är gratis om du fullföljer kursen, annars tar vi ut en administrationsavgift.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som blivit eller riskerar att bli korttidspermitterad, varslad eller arbetslös och som är mellan 18 och 64 år och utlandsfödd. Du får endast delta i en (1) av de kurser som Sensus erbjuder kostnadsfritt. Om du redan deltagit i någon av våra tidigare kurser som riktar sig mot arbetslösa eller korttidspermitterade kostar kursen 500 kr.

Mål

Efter kursen har du en bra grund för att själv kunna söka jobb i Sverige och har sökt ett flertal jobb under kursens gång. Du vet vilka andra instanser som kan hjälpa dig vidare och har kännedom om möjligheter för praktik, arbetsträning och lärlingsplatser.

Kursupplägg

Undervisningen sker i vår lokal på Verkstadsgatan 17 i Kalmar och på Zoom och du förväntas vara aktiv på träffarna och har goda möjligheter att påverka kursens
Innehåll och upplägg utifrån dina behov. Kursen ges torsdagar under 10 veckor. Vi varvar gemensamma samlingar med digitala möten enskilt med coach.

Kursmaterial

Du behöver själv ha Zoom installerat på telefon eller dator, det finns en gratis version. Detta kan du få hjälp med på första träffen, övrigt material tillhandahålls av Sensus.

Särskilda anmälningsvillkor

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast en vecka innan kursstart. Vi tar då ut en administrativ avgift.

Vår ledare

Jessica Rydell har länge arbetat med coaching och integrationsfrågor, bland annat i projektform hos Sensus men också ideellt i föreningen Drömhotellet i Mörbylånga. Hon driver även ett eget socialt företag som satsar på att ge nyanlända arbete.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om AMNI-kurs: Att söka jobb i Sverige, Kalmar.

Sensus Östra Götaland

Sensus kurser

Sensus Östra Götaland

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar, och upplevelser med livsfrågor, globala frågor och mångfald i centrum. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet eller utveckla dig inom data, musik eller dans.  Varmt välkommen till oss på Sensus!...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Östra Götaland

Kontaktuppgifter till Sensus Östra Götaland

Sensus Östra Götaland

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera AMNI-kurs: Att söka jobb i Sverige, Kalmar!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om AMNI-kurs: Att söka jobb i Sverige, Kalmar, fyll i följande uppgifter: