Visar 1-20 av 96 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 96 träffar
1
2
3
4
5

Att gå en gitarrkurs

En gitarrkurs kan innehålla allt ifrån att lära sig nya gitarrackord till att få erfarenhet av att spela gitarr i band. Du kan läsa mer om vad varje kurs innehåller genom att klicka på den eller de gitarrkurser som du tycker verkar intressanta. För varje kurs presenteras information om vad gitarrlektionerna innehåller, startdatum, pris, antal deltagare osv. Vill du ha mer information om en specifik gitarrkurs ber vi dig skicka en intresseanmälan till arrangören som håller i kursen. Du hittar formuläret på längst ner och i högerkolumnen på varje kurssida.

Gitarr för nybörjare

Har du aldrig hållit i en gitarr förut? Då är en gitarrkursför nybörjare något för dig. Du kan sedan fortsätta med kurser på högre nivå för att utveckla ditt gitarrspel. En nybörjarkurs kan även passa dig som spela lite gitarr tidigare men aldrig fått någon utbildning i gitarrackord och hur du läser noter.

Vad ska jag välja, akustisk gitarr och elgitarr?

För att svara på den frågan kan vi börja med att reda ut skillnaden mellan en elgitarr och en akustisk gitarr. Den största skillnaden ligger i hur det låter, men här spelar också andra faktorer in, såsom vilket instrument som det är lättast att börja spela på och hur mycket utrustningen kostar. Fördel med en akustisk gitarr är att den är helt oberoende av ström och är lättare att bära med sig. Så länge strängarna är hela och den så kallade resonanslådan är intakt går den att spela på. Det är också enklare att komma över en billig akustisk gitarr än en elgitarr i samma prisklass. När det kommer till ljudet så behöver du någon typ av förstärkare för att elgitarren ska höras, till skillnad från den akustiska gitarr som utnyttjar akustiken från den formade ”trälådan”.

Om du är nybörjare är det även en fördel att börja spela på en akustisk gitarr. Men slutligen är det vilken ambition du har, och kanske även vilken musikstil du gillar. Om målet är att spela i ett rockband är elgitarren det självklara valet, medan en singer-songwriter skulle välja en akustisk gitarr alla dagar i veckan.

Ukulele - Den lilla gitarren från Portugal

Om du vill gå från gitarr till ett mindre instrument är ukulele instrumentet för dig! Gå från gitarrens sex strängar till ukulelens fyra. Bli YouTubes nästa Julia Nunes och anmäl dig till en ukulelekurs idag! 

Jämför kurser
Sånglektioner fyllda med glädje ...
Vocal Devotion

På Vocal Devotion hittar du engagerade sångpedagoger som arbetar för att du ska få en så trivsam sångstund som möjligt. Vocal Devotion tror starkt på att sång gör att människor mår bättre både fysiskt och psykiskt. Därför anordnar de sångkurser för alla som vill sjunga och må bra. Du kan välja att få personlig coaching, sjunga i små grupper eller i kör.

Läs mer