Visa kurser.se som: Mobil

Seglarvecka i Kroatien/Teneriffa - Seglarintyg 1, 2

Sailstar
Kursinformation
Kroatien, Teneriffa
1 vecka
8 950 SEK
Kommande starter
Kroatien
2021-04-23 12:00  
8 950 SEK
2021-05-01 12:00  
8 950 SEK
Kroatien
2021-10-02  
8 950 SEK
2021-10-09  
8 950 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Lär dig segla i medelhavet!


Åk med oss till värmen och segla kölbåt! 

För sjunde året åker vi ner till Kroatien och lär oss segling på en större båt. Varmt, kristallklart vatten, härlig segling, härligt sällskap. Skön segling med 6 dagars grundkurs. I kursavgiften ingår sju nätters logi på båten (lördag-lördag) och grundkurs i segling sex dagar (söndag-fredag).

2021 startar vi även med motsvarande kurser på Teneriffa där vi seglar en Beneteau 46.1 runt och omkring Teneriffa, logi ombord lördag-lördag, kurs söndag - fredag.

Totalt sex tillfällen 2021. Två veckor på våren och två veckor på hösten. 

Lördag-Lördag. Vi samlas på lördagen senast kl. 15.00 och tar oss ut i Kroatiska skärgården. Kurs på båten, vi startar dagarna med teorikurs och tar oss sedan seglandes till nästa hamn med kurs på vägen. Vi gör ett schema med 30 minuters intervall så att alla får vara med på alla poster. Kursen berättigar till Seglarintyg 1 och om ni har förarbevis och Seglarintyg 1 till Seglarintyg 2 enligt NFB.

Vi är tillbaks på fredag kväll, avslutar veckan i Trogir och checkar ut från båten senast kl. 09.00 på lördag morgon. 

2021 seglar vi vecka 17 och 18 på våren respektive vecka 39 och 40 på hösten. Den första veckan respektive säsong, vecka 17 och vecka 39, seglar vi till öarna Solta, Hvar, Vis, Brac och eventuellt Korcula. Rutten kan vara lite olika. Varje dag kommer vi till en restaurang där vi äter middag men det kan vara både svajankring eller att vi lägger till i en marina.

Den andra veckan, dvs vecka 18 och 40, seglar vi till nationalparken Kornati, dvs nordväst från Trogir och det blir fler öar och tätare mellan öarna och vi lägger till mer i naturhamnar med svajankring eller bojankring och lagar middag på båten några dagar.

I priset ingår kursavgift, båthyra, logi sju nätter på båten och turistavgifter. Ni ansvarar för att ta er ner och tillsammans delar vi på kostnader för mat, hamnavgifter och bränsle. (För frukost, lunch, hamnavgifter och diesel under veckan räkna med ca 1 600:- per person) (Maten provianteras på lördagen.) Middagar äter vi på restaurang i hamn medan vi äter frukost och lunch på båten. 

Vi startar i Trogir, nära Split och mycket nära Splits flygplats dit det går direktflyg. 

Båten vi seglar är vår skräddarsydda Jeanneau Sun Odyssey 440, årsmodell 2018

För 2021 arrangeras kurser:

 • Teneriffa 9 - 16 januari, segling från San Miguel på Teneriffa.
 • Teneriffa 30 januari - 6 februari, segling från San Miguel på Teneriffa
 • Kroatien 24 april - 1 maj, segling söderut från Trogir, Solta, Hvar, Vis, Brac, max 6 deltagare
 • Kroatien 1 - 8 maj, segling nordväst till Kornati, max 8 deltagare
 • Kroatien 25 september - 2 oktober, segling söderut från Trogir, Solta, Hvar, Vis, Brac, max 6 deltagare
 • Kroatien 2-9 oktober, segling nordväst till Kornati, max 8 deltagare

Sailstars kurser:

Sailstars kurser innebär mycket segling. Kursdagen startar 09.00 och avrundas ca kl. 17.00 där det allra mesta av den tiden är segling. Vi startar dagarna med teori, första dagen lite mer för att sedan bli mer och mer segling. Räkna med att vara ute i en båt många timmar på havet varje dag, vare sig det är sol och varmt eller vind och regn. 

Ledare:

Tomas Sandström är kursledare för dessa kurser. Tomas är ansvarig på Sailstar, författare till böckerna "Lära sig segling, cool, kul!" och "Seglingens grunder 2.0" Tomas har seglat sedan barnsben och seglar alla typer av båtar, från små segeljollar till de stora båtar som Sailstar använder både i Stockholm och i Medelhavet. 

Vad vi lär oss:

 • Seglingens grunder i teori
 • Seglingens grunder i praktik.
 • Seglingens och båtars termer.
 • Knopar
 • Man-över-bord, båtsäkerhet
 • Revning, trimning, segelsättning
 • Väjningsregler
 • Enklare navigation
 • Hantering av båt i hamn, tilläggning, ankring

Sailstar har ställt resegaranti till Kammarkollegiet. 

Kursen berättigar till Seglarintyg 1 samt 2 (om du har förarbevis) och kan erhållas efter kursen mot en avgift av 430:- (+ ev 70:- för den blå boken)

Jeanneau Sun Odyssey 440

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Alla. Simkunnighet 200 meter i öppet vatten. 

Kursintyg

Efter kursen kan ni erhålla Seglarintyg 1 och om ni har Seglarintyg 1 samt Förarintyg 1 (NFB) kan ni erhålla Seglarintyg 2. 

Kostnader

Priset är 8 950:- för denna kurs. I kurspriset ingår seglarkursen, logi på båten sju nätter och kursdokumentation. Tillkommer: resa till Trogir (nära Splits flygplats), kostnader för mat ombord, hamnavgifter, eventuella nationalparksavgifter (Kornati) och diesel. Räkna med ca 1 600:- för detta. Dessutom tillkommer egna middagar och eventuellt lokala transporter. Vid anmälan av 2 personer får ni en rabatt om 500 kr per person.

För Teneriffa gäller motsvarande men resa till Teneriffa, lämpligen södra flygplatsen som ligger nära hamnen San Miguel. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Seglarvecka i Kroatien/Teneriffa - Seglarintyg 1, 2.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner.

Thomas och Linda
(5)
En mycket lärorik och intressant vecka. Mycket segling, omväxlande väder och goda luncher. En välplanerad rutt och bra teoripass. Ett stort plus för en engagerad, kunnig och lugn skeppare.
Corinna
(5)
Jag kan absolut rekommdera Sailstars kurser. Har gått två segelkurser i år och det har varit bland det bästa jag har gjort i år! Mycket kunniga tränare, trevliga deltagare och mycket nytt man kan lära sig! Bra blandning av segling, teoripass, trevliga konversationer och tid för att njuta.
Tomas Kommentar:
Tack Corinna för recensionen!
Ulf Nilsson
(5)
Bra information i förväg och riktigt bra utbildning, ett klart plus att vi hade flyt med tillräckligt med vind så det blev segling varje dag under veckan. Jag funderar helt klart på att gå kursen en gång till, repetition är kunskapens moder.

Sailstar

Sailstars kurser

Lär dig segla med Sailstar

Seglarkurser på en lite roligare seglarskola Sailstar arrangerar seglarskolor för vuxna, från 16 år (yngre i vuxens sällskap). Vi använder segeljollar, mindre segelbåtar (24 fot) och stora segelbåtar (44-50 fot) i vår utbildning där du verkligen lär dig att segla...


Läs mer och visa alla kurser med Sailstar

Kontaktuppgifter till Sailstar

Sailstar

Holmenvägen 4
184 70 Åkersberga

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 19 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Seglarvecka i Kroatien/Teneriffa - Seglarintyg 1, 2, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser