Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Seglarvecka i Kroatien (Seglarintyg 1, 2)

Sailstar
Kursinformation
Kroatien
1 vecka
8 750 SEK inkl. moms
Kommande starter
Kroatien
2020-09-25 12:00  
8 750 SEK
2020-10-03 12:00  
8 750 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Lär dig segla i medelhavet!


Åk med oss till värmen och segla kölbåt! 

För femte året åker vi ner till Kroatien och lär oss segling på en större båt. Varmt, kristallklart vatten, härlig segling, härligt sällskap. Skön segling med 6 dagars grundkurs. I kursavgiften ingår sju nätters logi på båten (lördag-lördag) och grundkurs i segling sex dagar (söndag-fredag). Fyra tillfällen 2019. Två veckor på våren och två veckor på hösten. 

Lördag-Lördag. Vi samlas på lördagen senast kl. 15.00 och tar oss ut i Kroatiska skärgården. Kurs på båten, vi startar dagarna med teorikurs och tar oss sedan seglandes till nästa hamn med kurs på vägen. Vi gör ett schema med 30 minuters intervall så att alla får vara med på alla poster. Kursen berättigar till Seglarintyg 1 och om ni har förarbevis och Seglarintyg 1 till Seglarintyg 2 enligt NFB.

Vi är tillbaks på fredag kväll, avslutar veckan i Trogir och checkar ut från båten senast kl. 09.00 på lördag morgon. 

2019 seglar vi vecka 18 och 19 på våren respektive vecka 40 och 41 på hösten. Den första veckan respektive säsong, vecka 18 och vecka 40, seglar vi till öarna Solta, Hvar, Vis, Brac och eventuellt Korcula. Rutten kan vara lite olika. Varje dag kommer vi till en restaurang där vi äter middag men det kan vara både svajankring eller att vi lägger till i en marina.

Den andra veckan, dvs vecka 19 och 41, seglar vi till nationalparken Kornati, dvs nordväst från Trogir och det blir fler öar och tätare mellan öarna och vi lägger till mer i naturhamnar med svajankring eller bojankring och lagar middag på båten några dagar.

I priset ingår kursavgift, båthyra, logi sju nätter på båten och turistavgifter. Ni ansvarar för att ta er ner och tillsammans delar vi på kostnader för mat, hamnavgifter och bränsle. (För frukost, lunch, hamnavgifter och diesel under veckan räkna med ca 1 600:- per person) (Maten provianteras på lördagen.) Middagar äter vi på restaurang i hamn medan vi äter frukost och lunch på båten. 

Vi startar i Trogir, nära Split och mycket nära Splits flygplats dit det går direktflyg. 

Båten vi seglar är vår skräddarsydda Jeanneau Sun Odyssey 440, årsmodell 2018

För 2019 arrangeras kurser:

 • Kroatien 27 april - 4 maj, segling söderut från Trogir, Solta, Hvar, Vis, Brac, max 6 deltagare
 • Kroatien 4 - 11 maj, segling nordväst till Kornati, max 6 deltagare
 • Kroatien 28 september - 5 oktober, segling söderut från Trogir, Solta, Hvar, Vis, Brac, max 6 deltagare
 • Kroatien 5-12 oktober, segling nordväst till Kornati, max 6 deltagare

Sailstars kurser:

Sailstars kurser innebär mycket segling. Kursdagen startar 09.00 och avrundas ca kl. 17.00 där det allra mesta av den tiden är segling. Vi startar dagarna med teori, första dagen lite mer för att sedan bli mer och mer segling. Räkna med att vara ute i en båt många timmar på havet varje dag, vare sig det är sol och varmt eller vind och regn. 

Ledare:

Tomas Sandström är kursledare för dessa kurser. Tomas är ansvarig på Sailstar, författare till böckerna "Lära sig segling, cool, kul!" och "Seglingens grunder 2.0" Tomas har seglat sedan barnsben och seglar alla typer av båtar, från små segeljollar till de stora båtar som Sailstar använder både i Stockholm och i Medelhavet. 

Vad vi lär oss:

 • Seglingens grunder i teori
 • Seglingens grunder i praktik.
 • Seglingens och båtars termer.
 • Knopar
 • Man-över-bord, båtsäkerhet
 • Revning, trimning, segelsättning
 • Väjningsregler
 • Enklare navigation
 • Hantering av båt i hamn, tilläggning, ankring

Sailstar har ställt resegaranti till Kammarkollegiet. 

Kursen berättigar till Seglarintyg 1 samt 2 (om du har förarbevis) och kan erhållas efter kursen mot en avgift av 300:- (+ ev 50 för den blå boken)

Jeanneau Sun Odyssey 440

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Alla. Simkunnighet 200 meter i öppet vatten. 

Kursintyg

Efter kursen kan ni erhålla Seglarintyg 1 och om ni har Seglarintyg 1 samt Förarintyg (NFB) kan ni erhålla Seglarintyg 2. 

Kostnader

Priset är 8 450:- för denna kurs. I kurspriset ingår seglarkursen, logi på båten sju nätter och kursdokumentation. Tillkommer: resa till Trogir (nära Splits flygplats), kostnader för mat ombord, hamnavgifter, eventuella nationalparksavgifter (Kornati) och diesel. Räkna med ca 1 600:- för detta. Dessutom tillkommer egna middagar och eventuellt lokala transporter. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Seglarvecka i Kroatien (Seglarintyg 1, 2).

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner.

Ulf Nilsson
(5)
Bra information i förväg och riktigt bra utbildning, ett klart plus att vi hade flyt med tillräckligt med vind så det blev segling varje dag under veckan. Jag funderar helt klart på att gå kursen en gång till, repetition är kunskapens moder.
Susanne Hansen/sanne
(5)
Jag och min väninna skulle åka på semester och hon föreslog seglarkurs i Kroatien. Ja men nej tack sa jag vill inte gå kurs. Men du kan ligga och sola det är valfritt sa hon. Oki jag åker med....och det var den bästaste upplevelsen på länge....gud så roligt....vilken cool kursledare...han var så lugn hela tiden... vilken underbar upplevelse trot...
Visa hela
Camilla
(5)
Det er bare å kaste seg utpå det blå.... bokstavligt talt :) For en fantastisk uke og så var vi heldig som fikk oppleve mange forskjellige typer av vær og vind. Vår flotte instruktør Tomas, var både kursleder, kaptein, kokk, guide og et stort bidrag og limet inn i det sosiale i gruppa. Kurset var pedagogisk tilrettelagt ut fra at våres gruppe i ...
Visa hela

Sailstar

Sailstars kurser

Lär dig segla med Sailstar

Seglarkurser på en lite roligare seglarskola Sailstar arrangerar seglarskolor för vuxna, från 16 år (yngre i vuxens sällskap). Vi använder segeljollar, mindre segelbåtar (24 fot) och stora segelbåtar (44-50 fot) i vår utbildning där du verkligen lär dig att segla...


Läs mer och visa alla kurser med Sailstar

Kontaktuppgifter till Sailstar

Sailstar

Holmenvägen 4
184 70 Åkersberga

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 15 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser