Visa kurser.se som: Mobil

Målarkurs i unik miljö "Intuitivt måleri i det fria"

Ruds Ateljé
Kursinformation
Bengtsfors
3 dagar
2 500 SEK
Kommande starter
Bengtsfors
2021-06-18  
2 500 SEK
2021-07-02  
2 500 SEK
2021-07-23  
2 500 SEK
 Intuitivt måleri i det fria

Kursbeskrivning

Intuitivt måleri i det fria

Kurserna hålls i den stora vackra ateljén i Ruds gamla missionshus i Laxarby i Bengtsfors kommun. Kurserna är "Corona-anpassade" med gott om plats i ateljén och när vädret tillåter arbetar vi så mycket som möjligt ute i trädgården.
Kurserna passar både dig som är nybörjare och dig som är mer erfaren. Max 7 deltagare.

Som kursledare skapar jag ett kravlöst, öppet utrymme för att deltagarna ska få uppleva glädje och inspiration till att måla. Jag stöttar den kreativa utvecklingen utan att bedöma kursdeltagarnas arbeten. Ingenting är rätt eller fel.

Jag presenterar olika verktyg och tekniker inom framförallt det abstrakta måleriet. Vi tittar på grundläggande färglära och hantering av olja, tempera och akryl, samt olika typer av underlag. Vi tittar också på andra konstnärers verk och deras tankar och ideér inom det abstrakta måleriet.

Vi varvar målandet med meditation, andningsövningar och enkel yoga för att vi ska landa i oss själva och stilla sinnet. De här övningarna kan också hjälpa oss att se måleriet för vad det är och inte vad vi föreställer oss att det ska vara.

Vi följer känslan och lyssnar till naturen, omkring oss och inom oss. Vi målar det vi ser och det vi inte ser men ändå upplever. Vi sätter igång och ser vart måleriet tar oss.

Ateljén är öppen till kl 21 varje kväll, om man vill arbeta på egen hand. Ta gärna med egna material också.

Tider

fredag kl 16-20 (ateljén öppen till kl 21)
lördag kl 9-16 (ateljén öppen till kl 21)
söndag kl 9-16 (ateljén öppen till kl 21)

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

"Intuitivt måleri i det fria" passar både dig som är nybörjare och dig som är mer erfaren.

Mat och logi

Gemensam lunch kl 12.30. Te och kaffe finns att ta när man vill.

Boende finns att hyra i samma hus för tre personer (tre privata rum med delat kök och bad). Boende fredag-söndag (ev. måndag) 1300 kr / person. Det går också bra att dela rum.

Kostnader

2500 kr / helgkurs

Kursledare

Jag, Lina Berglund, är konstnär med Magisterexamen i Fri Konst från Konstakademin i Trondheim. Jag arbetar med måleri, både i form av tavlor, skulpturala objekt och större rumsliga installationer. Min drivkraft har alltid varit att vilja gestalta existentiella mänskliga villkor, särskilt förhållanden mellan den inre och yttre verkligheten, det osynliga och det synliga.

Jag samarbetar med Kulturskolan i Bengtsfors och håller målerikurser för barn och unga i Ruds Ateljé. 2021 startar jag även egen kursverksamhet för alla åldrar. Jag kan skräddarsy kurser efter förfrågan och anpassa upplägget beroende på individen, gruppen, sammanhanget.

Att "sätta igång" andra människors kreativitet är något av det roligaste jag vet. På mina kurser är processen och erfarenheterna vi gör under arbetets gång av störst betydelse. Det färdiga resultatet är mindre viktigt.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Målarkurs i unik miljö "Intuitivt måleri i det fria".

Ruds Ateljé

Få utrymme för det kreativa flödet och verktyg att utvecklas.

Ruds Ateljé är en stor sal i ett gammalt före detta missionshus i Rud, Laxarby, Bengtsfors. Salen är på 120 m2, har fem meter högt i tak och ett rikligt ljusinsläpp från sju stora fönster. Huset ligger på en kulle,...


Läs mer och visa alla kurser med Ruds Ateljé

Kontaktuppgifter till Ruds Ateljé

Ruds Ateljé

Majbergsvägen 1
Bengtsfors

Mobil 072-9131623

Recensioner
Bli den första att recensera Målarkurs i unik miljö "Intuitivt måleri i det fria"!
Intresseanmälan

För att få mer information om Målarkurs i unik miljö "Intuitivt måleri i det fria", fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser