Chokladkurs - lär dig göra praliner

RekoSkolan
Kursinformation
Distans
3-8 timmar
Hör av dig om du har intresse att komma med på onlinekurs.
350 SEK inkl. moms
Chokladkurs - lär dig göra praliner

Kursbeskrivning

Reko chokladkurs

I can also arrange tastings and workshops in English.

RekoSkolan erbjuder både kurser online och fysiska kurstillfällen.

Nybörjarkurs: Du lär dig göra praliner från grunden. Halvdagskurs. 

Fortsättningskurs måla praliner: Vi lagar praliner och du lär dig om färgläggning. Halvdagskurs.

Under kursdagen hinner vi också med choklad-fika och chokladprovning.

Med er hem får ni ca 20 praliner fyllda med lokala bär.

Pralinerna är reko, som är en sammanslagning av orden rejäl och eko. Både på workshops och andra chokladevents är hållbarhet ett genomgripande tema och så långt det är möjligt använder vi reko choklad och råvaror.

Vem tycker inte om choklad? De praliner vi tillverkar på mina workshops har oemotståndligt krämiga fyllningar gjorda av lokala bär, frukt, örter eller nötter. De är smakbomber som en journalist skrev om de praliner vi hade gjort i en workshop. ”Har smakat o … hur obeskrivligt goda dom är. Alla! Dom bara “exploderar” i munnen. O dom e såå smakliga o mäktiga att 1 räcker, hade glömt hur d kunde vara såå!!

Jag arrangerar privata events för företag och grupper – enklare workshops, choklad-tastings och workshops för hela familjen. Skicka en intresseanmälan!

Målgrupp

Deltagare från 13 år uppåt är välkomna med. Inga förkunskaper krävs.

Upplägg

På både de fysiska och online-tillfällena jobbar vi ett pass och tar vid lämpligt tillfälle, medan pralinfyllningen sätter sig, lunchpaus. Efter lunchen lockar vi pralinerna.

Kursinnehåll

Du lär dig göra praliner från grunden. Vi går igenom teknik, råvaror och tempereringens konst. Vi gjuter pralinerna i hårdplatsform, fyller dom med genash och lockar dom.  Med kunskapen du får på kursen kommer du att kunna tillverka egna praliner hemma.

Pralinfyllningarna gör vi av lokala råvaror beroende på säsong. När vi är klara har du 20 praliner som du kan dela med vänner och familj.

På de fysiska workshopparna har vi chokladfika tillsammans då ni får smaka på choklad av den bästa kvalitet tillverkad av tre olika kakaobönor med olika kakaohalt. Jag berättar om chokladens historia och chokladens väg till oss och varför det är viktigt att köpa reko choklad som är slavfri, ekologisk och ren från tillsatser av olika slag.

Kostnader

Online 350 kr/person

Fysiska träffar 680 kr/person inklusive råvaror

Geografiskt område: Skåne, Blekinge och Kronoberg

Kursledare

Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk och choklad. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning på Nora chokladskola i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad och omställning har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon med reko-pralintillverkning, projektledning, folkbildning och som konsult i social hållbarhet.

Intresseanmälan

Intresserad av Chokladkurs - lär dig göra praliner och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

RekoSkolan

Skapa chokladevents med RekoSkolan!

RekoSkolan erbjuder hands-on workshops, events och seminarier och andra aktiviteter där social hållbarhet och choklad står i fokus. RekoSkolan startades 2018 av Ylva Rancken-Lutz efter att hon en längre tid varit frustrerad över att inte hittade bra sätt att förklara...


Läs mer och visa alla kurser med RekoSkolan

Kontaktuppgifter till RekoSkolan

RekoSkolan

Lund

Mobil 0704248433


Recensioner
Bli den första att recensera Chokladkurs - lär dig göra praliner!
Intresseanmälan

För att få mer information om Chokladkurs - lär dig göra praliner, fyll i följande uppgifter: