Visa kurser.se som: Mobil

Licensierad Personlig Tränare med idrottsprofil

PRO Athlete
Kursinformation
Göteborg, Jönköping, Stockholm
425 timmar
39 900 SEK
Kommande starter
Göteborg
Löpande starter  
39 900 SEK
Jönköping
Löpande starter  
39 900 SEK
Stockholm
Löpande starter  
39 900 SEK

Video

Licensierad Personlig Tränare med idrottsprofil

Kursbeskrivning

Licensierad Personlig Tränare med idrottsprofil

Licensierad PT passar dig som vill vara med och skapa ett hållbart och framgångsrikt idrottande oavsett nivå eller inriktning. Kvalitetssäkra dig som PTinom 3D träning, skivstångsträning, akut omhändertagande, kroppens uppbyggnad, mental träning, kost och få en tydlig ram att arbeta utefter. Du har alltid tillgång till feedback/coachsamtal under utbildningen. Utbildningen är webbaserad och du får tillgång till ett login till vår plattform där du kommer åt videor, dokument, pdf, övningsprov, prov.

​Utbildningen har en fördjupad del inom 3D träning vilket ger dig en större profession och idrottsinriktning till skillnad mot andra PT-utbildningar.

Kursen riktar sig även till dig som idag arbetar som PT utan licens, sjukgymnast, ledare och önskar få fler verktyg att arbeta med inom prehab, rehab och prestationsutveckling.

Med denna kurs får du en profession som idag marknaden efterfrågar och som bygger på de senaste vetenskapliga rönen.

Vi lägger stor vikt vid kroppens alla rörelseplan och kedjereaktioner för att få en tydlig bild av hur människan fungerar i olika typer av rörelser och därav få förståelse för hur vi ska kunna förbättra funktionen och rörelsemönster.

PRO Athlete har valt att samarbeta med några av Sveriges främsta aktörer inom träning och utbildning såsom Fredrik Wandus och Angelica Brage. Detta ger vår utbildning både hög kvalitet samt en tydlig vetenskaplig förankring.

Kursinnehåll

 • Anatomi & Fysiologi

 • Konditionslära - Uthållighet

 • Kost och Kosttillskott

 • Mental Träning

 • 3D Träning

 • Skivstångsträning

 • Akut omhändertagande

 • Idrottsskador

Struktur

 • Ni läser varje kapitel online på egen hand och gör övningsuppgifter eller prov efter varje avslutad modul.
 • Ni får tillgång till allt material i direkt då ni köper kursen.
 • Vi har återkommande 8-veckorsschema med videomöten
 • Kursen avslutas med 3 dagars praktiska övningar och examination i Jönköping, Stockholm eller Göteborg.

Kvalitetssäkring

Utbildningen följer vetenskapliga rön enligt ”Arete Meritering” (Kunskap, Engagemang, Reflektion) som bygger på forskning om effektivt lärande.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs.

Kursintyg

Licensprovet görs på distans i vår utbildningsplattform och du erhåller kursintyg vid godkännande.

Kursen avslutas med 3 dagars praktiska övningar och examination i

 • Jönköping
 • Stockholm
 • Göteborg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du enligt EuropéActive licens nivå 3&4.

Kostnader

Pris: 39.900:- inkl. moms. 

Delbetala med Klarna

Kursledare

Staffan Peterssonär certifierad hos Gray Institute - CAFS (Certification in Applied Functional Science) och 3D MAPS (Movement Analysis & Performance System). Han har varit i Phoenix, USA på Laboratories of Anatomical Enlightenment där han genomförde dissektionsutbildning för att få en fördjupad förståelse inom anatomi. Även utbildad 3D Tränare.

Staffan har examen på universitetet i Örebro som idrottslärare. Han har lärarlegitimation och arbetar på Sanda Idrottsgymnasium i Huskvarna där han undervisar i träningslära för elever inom elitsatsning. Utöver detta har han licens för olika Lic.PT tränarutbildningar. Han har också utbildning inom Medicin 1 och 2 samt Certifierad massör. Staffan samarbetar med en mängd olika elitlag i flertal sporter som bl.a.

Svensk Tennis Syd men också organisationer inom idrott så om Smålandsidrotten.

Daniel Arbfors driver egen klinik där han arbetar som Cert. Massageterapeut och Lic. PT. Han arbetar som fystränare för ett av Jönköpings elitlag inom fotboll. Han arbetar även hos Nordic Wellness som föreläsare och som Personlig tränare för OS ryttare. Utbildad 3D tränare och certifierad hos Gray Institute - CAFS (Certification in Applied Functional Science) och 3D MAPS (Movement Analysis & Performance System). Daniel har också varit i Phoenix, USA på Laboratories of Anatomical Enlightenment där han genomförde dissektionsutbildning för att få en fördjupad förståelse inom anatomi.​

Fredrik Wandus har personligen tagit fram all fysiologisk utbildning för Flygvapnets stridspiloter och undervisat dessa i över 10 år. Han har en gedigen erfarenhet som utbildare, elitidrottstränare och testledare vilket borgar för högsta tänkbara kvalitet i utbildningen. Fredrik har tränat flera OS-deltagare och ett antal olika idrottslag på högsta nationella nivå under drygt 20 års tid.

Angelica Brageär en svensk styrkelyftare och föreläsare. Hon har tagit guld och silver i VM, tre guld och ett brons i EM och nio guld, ett silver och två brons i SM

Anki Sundin är en av Sveriges mest välkända näringsfysiologer och har fokus på livsmedel, kommunikation och hållbarhet. Med en MBA från Stockholm School of Economics kom intresset för att se vad hållbarhet gör för lönsamheten.

Att se kronor och ören bakom den process som leder till lägre miljöpåverkan, mer hälsosamma produkter för konsument och underlag för PR och kommunikation. Genom att väva in hållbarhet i bolagets DNA och se det som naturligt att räkna på hur mycket varje insats är värd, så blir det lättare att se hur det arbetet kan gynna bolaget på lång sikt.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Licensierad Personlig Tränare med idrottsprofil.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner.

Åsa Agersten
Otroligt bra och lärorik utbildning. Med en bred ...
Henrik Thorsen
Sjukt bra kurs. Lärorikt innehåll och mycket int...
Michaela Jangmo
Utbildningen var en dörröppnare för många olika områden och synsätt! Bra föreläsningar och mycket lärorik helg. Bra plattform

PRO Athlete

Utbildningar för dig som idrottar

Vårt fokus ligger på dig som idrottar, är tränare eller föräldrar till idrottande barn och vill utveckla din egna träning, inom ditt yrke eller köra eget. Våra kurser finns på olika nivåer inom träning, massage, mental hälsa, kost, komplementärmedicinska utbildningar...


Läs mer och visa alla kurser med PRO Athlete

Kontaktuppgifter till PRO Athlete

PRO Athlete

STC
Herkulesvägen 1
553 03 Jönköping

Mobil 0735-12 14 00


Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 317 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Licensierad Personlig Tränare med idrottsprofil, fyll i följande uppgifter: