Visa kurser.se som: Mobil

Diplomerad barn- och ungdomsrådgivare med fokus på hjärnan

Prata med Unga
Kursinformation
Distans
ungdomsrådgivare

Kursbeskrivning

Diplomerad barn- och ungdomsrådgivare med fokus på hjärnan.

En gedigen utbildningen för dig som möter barn, ungdomar och unga vuxna.

Vi går igenom några av de viktigaste modellerna för att förstå barn och ungdomars utveckling, du lär dig att leda barn och ungdomar och grunderna i det rådgivande samtalet. Utbildningen är fullpackad med tips, erfarenheter och verktyg för att öka barn och ungdomars välmående och hälsa. 

Studera när du vill och välj din egen studietakt, pausa och repetera så ofta du behöver under 3 månader. Du loggar in på vår utbildningsplattform via din mobil, dator eller surfplatta och tar del av utbildningens fyra moduler: 

Modul 1: Barn- och ungdomsvetenskap

Modul 2: Barn- och ungdomsledarskap

Modul 3: Det rådgivande samtalet

Modul 4: Verktyg och Tips

Efter varje modul följer ett antal kontrollfrågor som du behöver svara rätt på för att få godkänt och i slutet av utbildningen genomför du en kortare examinationsuppgift. 

Efter utbildningen kommer du att ha:

 • Tekniker för att föra ett samtal med barn och ungdomar på ett validerande och gränsättande sätt.
 • Tekniker för att hjälpa barn och ungdomar att göra medvetna val.
 • Tekniker för att öka inre och yttre motivation i mötet med ungdomar.
 • Kunskap om den unga hjärnan och kroppen; nervsystemet, stress, känslor.
 • Kunskap om olika emotioner och känslor, dess betydelse och funktion.
 • Kunskap om "negativa" emotioners och känslors koppling till stress och negativa tankemönster samt positiva emotioners och känslors koppling till ökad energi och positiva tankemönster.

Efter utbildningen är du redo att:

 • Genomföra validerande samtal som både accepterar och sätter gränser. 
 • Bemöta upprörda känslor och lugna ner dina egna känslor i utmanande och stressande situationer.
 • Skapa kreativa lösningar för att reglera upp och ner det barn och ungdomars nervsystem och skapa såväl driv som lugn och ro.
 • Använda positiva känslor som ett verktyg för att skapa förändring. 
 • Öka ungdomars förståelse för sina egna känslor och dess koppling till både hälsosamma och ohälsosamma beteenden samt till negativa och positiva tankemönster.
 • Motivera ungdomar att göra medvetna val.
 • Hjälpa barn och unga att utveckla en inre motivation.
 • Använda dig själv och dina erfarenheter i mötet med barn och unga. 
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Denna utbildning är särskilt utformad för medarbetare som vill använda samtal för att stötta och stärka barn och ungdomar.

Deltagare på utbildningarna är ofta fritidspedagoger, kuratorer, behandlingspedagoger, lärare, specialpedagoger, socialsekreterare och ledare inom idrotts-och föreningslivet, såväl som personal inom räddningstjänst, polis och brandkår.

Kursinnehåll

Modul 1: Barn- och ungdomsvetenskap

I denna modul tittar vi närmare på vetenskapen bakom barn och ungdomars utveckling utifrån fyra olika perspektiv: deras inre (tankar, känslor, drivkrafter, föreställningar), deras beteenden och organism (hjärna, signalsubstanser, samt olika typer av beteenden), värderingar och normer i deras sociala miljöer, och deras demografiska förutsättningar.  

Modul 2: Barn- och ungdomsledarskap

Denna modul ger dig möjlighet att reflektera över ditt eget ledarskap och hur du använder dina unika styrkor i mötet med de barn och ungdomar du möter. Du lär dig tekniker för att leda andra, skapa förtroende och rätt förutsättningar för att de ska lyckas.

Modul 3: Det rådgivande samtalet

I denna modul tittar vi närmare på själva samtalet eller din roll som rådgivare i mötet med barn och ungdomar. Du lär dig olika tekniker som ökar din förmåga att kunna lyssna och förstå vad som ligger bakom ett specifikt beteende, hur du förmedlar ditt budskap genom att använda emotioner samt hur du motiverar de du möter till konstruktiv förändring. 

Fortsatta studier

För de som önskar fördjupade kunskaper i samtalsledarskap finns även utbildningen Certifierad Samtalsledare i EMMO-programmet (Webbkurs Live)

Kursledare

Om föreläsaren

Tyko Granberger är behandlare, handledare och har coachat tusentals barn och unga och handlett och utbildat personal inom skola, vård och socialtjänst i snart tjugo år. 

Tyko har tidigare arbetat på Rädda Barnens Centrum för Barn och Unga i Kris. Han har även ingått i den svenska stödstyrkan, varit verksamhetschef på Fryshuset och lägerchef på föreningen Maskrosbarn. Tyko arbetar idag med behandlande verksamhet på uppdrag av Socialtjänsten. Han har lett över 40 samtalsgrupper för pojkar med fokus på neurovetenskap och emotionsmedvetenhet, samt genomfört över 300 workshops och utbildningar. 

Tyko har ett starkt intresse för kopplingen mellan hjärna, sinne och kontext och har en Master of Science (MSc) i Internationella Relationer och en examen i Psykologi samt studerar en Master of Emotion Psychology. Han har utvecklat flera prisbelönade metoder, såsom DIN BROR och Boys Emotional and Validation - BEAV,  tillsammans med Driton Rama.  

Tyko har ett starkt driv att hjälpa vuxna, såväl professionella, ideella och vårdnadshavare, att leda och stötta barn och unga för att snabbt skapa positiv förändring.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomerad barn- och ungdomsrådgivare med fokus på hjärnan.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 16 recensioner.

Kursdeltagare
Mycket bra föreläsning med nyttig information och bra metoder. Fint med mixen av gruppövningar/samtal. Föreläsaren upplevs som mycket kompetent och har en bra presentationsteknik. Talar lugnt och metodiskt vilket gör det enkelt att landa i informationen. Tack!
Kursdeltagare
Så intressant att det finns någon i det svenska samhället som har hunnit ikapp det vi arbetar med i vardagen och faktiskt kan diskutera detta och har verktyg som en bas i teorin.
Kursdeltagare
Mycket kompetent föreläsare – Bra Tyko.

Prata med Unga

För dig som vill använda hjärnan i mötet med barn och ungdomar.

Är du en av dem som tror att den unga hjärnan är för komplex för att förstå? Eller har du redan förstått kraften av att bli hjärnstark men är osäker på vart du ska börja i mötet med barn och...


Läs mer och visa alla kurser med Prata med Unga

Kontaktuppgifter till Prata med Unga

Prata med Unga


Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 38 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Diplomerad barn- och ungdomsrådgivare med fokus på hjärnan, fyll i följande uppgifter: