Pilatesträning - Kurser i pilates

Stärk din kropp och öka koordinationsförmågan

Vill du stärka din rygg och mage? Med pilatesträning lär du dig att röra din kropp på ett kontrollerat sätt. Här ökar du din flexibilitet, bygger styrka och utvecklar din kroppskontroll men förbättrar även din koordination och balans.
Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar

Vad innehåller en pilateskurs?

Pilates är en träningsform som har utövats sedan början av 1900-talet. Men det är inte förrän på senare år som pilates har slagit igenom ordentligt i Sverige. Pilates ingår idag i många svenskars vardagliga träning. Antingen tränar man pilates hos kursarrangörer och på träningsanläggningar tillsammans med andra, eller så har man lärt sig grunderna i pilates utövar den hemma. Pilates har även blivit kändisarnas favoritgympa, vilket kanske beror på att pilates ofta är en väldigt effekt träning och anses vara skonsam  mot kropp och själ.

Pilates är en kombination av stretching, styrka och yoga. Men pilates handlar inte bara om den fysiska styrkan. Pilates fokuserar mycket på den inre kraften. I de olika övningarna som ingår i pilates tränar du fler muskelgrupper och du låter även hjärnmusklerna få jobba i harmoni med kroppen. Pilatesträning är en typ av stabiliseringsträning som hjälper mot dålig hållning och problem med ryggen, vilket ofta beror på svag muskulatur. När du tränar pilates ska du göra övningarna i långsamt tempo och hela tiden känna efter att du behåller kroppens hållning. Pilates fokuserar på att kontrollera dina muskler genom koncentration och precision.

Pilatesinstruktör
Är du nyfiken på att själv hålla i pilateskurser och lära ut Tai chi och Qigong? Läs vår guide över vad det innebär att jobba som träningsinstruktör och hålla i egna träningspass.

Jämför kurser