Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Hur fÄr man svart bÀlte i sÄng? - Intervju med röstcoachen Peter

Peter Wickström

GÄr du i tankar pÄ att börja ta sÄnglektioner? Kanske kÀnner du att din röst inte utvecklats i samma takt som du velat, och att du behöver verktyg för att ta dig framÄt?

LÀr kÀnna röstcoachen samt kursansvarig Peter Wickström, och fÄ en insikt i hur sÄngcoachning kan hjÀlpa just dig och din röst.

       Peter Wickström

Vad jobbar du med? Hur kommer det sig att du valt att hÄlla denna kurs?

Jag arbetar som röstcoach. Jag hör ofta frÄn de som tar vanliga sÄnglektioner hos en sÄngpedagog att de inte utvecklas. De gÄr pÄ lektionerna, sjunger samma övningar och fÄr höra att de lÄter bra. SÄngare vill verkligen fÄ personlig feedback pÄ vad de behöver göra för att utvecklas och hitta hur de kan anvÀnda sin röst pÄ bÀsta sÀtt. Du kan sjunga en sÄng pÄ tusen olika sÀtt, men det finns oftast ett sÀtt dÀr du har störst potential för att lÄta bÀst. Att hjÀlpa en sÄngare hitta sitt unika sound Àr en sÄ rolig process!

BerÀtta kort om din verksamhet.

Jag hjÀlper sÄngare att anvÀnda sin röst smart. MÄnga sÄngare Àr trötta pÄ att fÄ höra att de ska sjunga ut, ta i eller le pÄ höjden. De kan sjÀlva höra att det lÄter sÀmre och att det inte kÀnns bra. SÄngare idag vill kunna sjunga lÄtar de hör pÄ Spotify av sina favoritartister. DÄ rÀcker det inte med att pressa pÄ höjden, det ger bara en trött och anstrÀngd röst. DÄ behöver du istÀllet anvÀnda rösten pÄ ett smart sÀtt. Mixrösten Àr vÀldigt viktig för att kunna sjunga höga toner med kraft utan att pressa.

Vad kan kursdeltagaren förvÀnta sig av kursen?

Du kommer fÄ specifik feedback vad du behöver göra för att utvecklas och lÄta bra, och jag hjÀlper dig med vilka övningar vi ska fokusera pÄ för att komma vidare. Det finns massor av övningar för rösten, men det Àr viktigt att utgÄ frÄn dina unika förutsÀttningar och vad som Àr viktigast hÀr och nu för att komma vidare i din utveckling. Sjunger du bara hemma sjÀlv Àr det i princip omöjligt att komma vidare. Jag hjÀlper dig att hitta vad just du behöver fokusera pÄ för att lÄta bra.

Det finns mĂ„nga som erbjuder kurser inom samma omrĂ„den  – varför ska man vĂ€lja just din kurs!

Deltagarna gillar att fÄ specifik feedback. Oavsett nivÄ och tidigare sÄngvana sÄ fÄr varje person specifik coachning för att kunna utvecklas. NÄgot som ofta uppskattas Àr att fÄ veta vart rösten lÄter bÀst och vad du behöver göra för att hitta dit.

Skillnaden mellan en sÄngare i ett coverband och en artist Àr att sÄngaren i coverbandet ofta byter sound och hÀrmar originalartisten. Det Àr jÀttebra att lÀra sig genom att hÀrma andra artister. Men nÀsta steg Àr att hitta vart din röst lÄter som bÀst. Detta Àr steget som en artist har gjort. De kan sjunga andras lÄtar men har alltid sin egna röst och sjunger den pÄ sitt sÀtt. Den processen Àr vÀldigt kul att göra med en sÄngare. Att zooma in och hitta vart din röst lÄter bÀst. DÄ blir det plötsligt vÀldigt lÀtt att sjunga.

Jag kom sjÀlv ihÄg dagen nÀr jag bestÀmde mig för hur jag skulle lÄta och vart min egna röst lÀt bÀst. Jag hade tidigare sjungit sÄ mÄnga olika stilar. Musikal, rock, visor, klassiskt och jazz. NÀr jag zoomade in och bestÀmde mig för att bli bra pÄ en sak, dÄ blev det plötsligt lÀtt att sjunga.

BerÀtta om upplÀgget!

NÀr jag börjar coacha en sÄngare sÄ börjar jag först att fÄ en bild av hur du lÄter och vad du har för utmaningar. Vi lÀgger dÀrefter upp en plan vilket det första omrÄdet Àr vi ska börja jobba pÄ för att se resultat direkt. MÄnga sÄngare sjunger t.ex. med ett alldeles för spÀnt stöd sÄ att stÀmbanden tröttas ut. Balansen mellan luftflödet och stÀmbandens slutning Àr dÀrför nÄgot vi ofta börjar med.

Hur har responsen varit? Har du fÄtt feedback och anpassat innehÄllet utifrÄn det?

Coachningen sker alltid utifrÄn vad du som elev behöver. Att kunna förklara pÄ olika sÀtt Àr viktigt beroende pÄ vem som lyssnar. Olika personer vill ofta fÄ förklarat pÄ olika sÀtt för att förstÄ. DÄ gÀller det att kunna anpassa sig.

Vilka Àr dina kursdeltagare? Bransch/yrke/titel?

Jag coachar bÄde artister som jobbar inom musikal, slÀpper lÄtar och turnerar. Men ocksÄ de som har musiken som hobby. Min vision Àr att alla ska kunna fÄ specifik coachning av hög kvalitet. Om du exempelvis precis har börjat sjunga, sÄ utvecklas du sÄ mycket fortare om du fÄr rÀtt coachning frÄn början.

Peters topp 3 viktigaste kunskaper som du fÄr med dig frÄn kursen:

 • Hitta vart din röst lĂ„ter bĂ€st – alltsĂ„ hitta ditt bĂ€sta sound
 • Hur du sjunger höga toner utan att pressa
 • Möjligheten att ta ett rejĂ€lt kliv framĂ„t med din sĂ„ng och musik


  Intresserad av att höra mer om kursen? LÀs mer hÀr eller skicka in en intresseanmÀlan!
  LÀs mer om Gratis prova pÄ-session av Sveriges bÀsta sÄngkurs

  Request information


  Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Peter Wickström och veta mer om deras kurser.

  Vill du inspireras?
  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.