Gratis prova på-session av Sveriges bästa sångkurs

Peter Wickström
Kursinformation
Distans
30 min
Peter Wickström

Kursbeskrivning

Hur får man svart bälte i sång?

De flesta sångare hittar aldrig sin bästa röst och låter så bra som de skulle kunna. Det är synd tycker jag. Det är som att bo i ett litet trångt rum på en vind hela livet utan att veta om att du egentligen ägde en hel våning. Väldigt synd!

Rösten har vissa grundmekaniker, som med enkel övning kan bemästras. En del av mina elever har tidigare hört ett par av dessa, men de har missat de flesta. När dessa sätts samman i rätt kombination nås en otrolig enkelhet i rösten.

När dessa sätts värvas med att härma fantastiska sångare händer väldigt bra saker på kort tid. Även hos professionella sångare, som haft ett bra sound, och ett fungerande sätt att använda rösten hittar de sätt som gör att de kan jobba mindre och få ut mer ljud som låter bättre.

Hitta din röst på 1-3 veckor

Det går relativt fort att hitta denna enkelhet. Det tar oftast bara mellan 1-3 veckor. Sedan gäller det att upprepa detta om och om igen så att det blir automatiskt. Man behöver lära sig att lita på att man inte behöver jobba så mycket.

De flesta har tex ett alldeles för aktivt spänt stöd. Jag sjöng också så här många år. Det suger! Testa att spänna magen och prata. Hur naturligt låter detta? Ändå är det så de flesta gör när de försöker sjunga. Lyssna inte på de som förespråkar detta.

När rösten fungerar som en väloljad V8 motor

Så magstödet får vi släppa på rejält. Då öppnas en värld av nya nyanser i sången. Eleven får träna svagt. Det som då ofta händer är att rösten blir svajjig och ostabil. Bingo! När de har tränat tillräckligt länge så här tills det låter bra och sedan höjer upp volymen till en naturlig nivå. OMG! Nu har de full röstkontroll och rösten fungerar som en väloljad V8 motor.

Repetition är nyckeln

Att öva svagt är som att gå på gymmet och träna upp grundstyrkan. Eller som i filmen Karate Kid när huvudpersonen får hänga upp sin jacka 100 gånger på klädhängaren och utan att veta om det har lärt sig grunden i att parera ett slag. (I den tidigare versionen av filmen får han vaxa en bil och måla staket och får på så sätt lära sig försvara sig mot slag.) Samma sak händer när man övar svagt och repeterar detta. Man bygger en säkerhet i rösten. Man får svart bälte i sång helt enkelt.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Recensioner

Peter wickström

Video

Kursledare

Peter Wickström

Textreportage

Hur får man svart bälte i sång? - Intervju med röstcoachen Peter

Går du i tankar på att börja ta sånglektioner? Kanske känner du att din röst inte utvecklats i samma takt som du velat, och att du behöver verktyg för att ta dig framåt? Lär känna röstcoachen samt kursansvarig Peter Wickström, och få en insikt i hur sångcoachning kan hjälpa just dig och din röst. Intresseanmälan

Intresserad av Gratis prova på-session av Sveriges bästa sångkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 10 recensioner.

Anneli

Jag tycker det är fantastiskt snällt av dig att engegera dig. Superskönt att ha dig som en slags mentor och inte bara sångpedagog. Supertacksam!

Amanda

By the way sjöng på begravning i torsdags och fick betalt. Första betalda jobbet!

Victoria

Har övat och haft stor nytta av allt inför ett gig på torsdag. 1200 pers på Café Opera! Taggad! Det coola är att rösten börjar lägga sig i den nya mixen automatiskt nu. Det är häftigt!

Peter Wickström

Som lärare har Peter Wickström gjort samarbeten med Andreas Carlsson, Brett Manning, Eric Arceneaux och John Scott. Nu lär han ut de främsta metoderna inom sång till artister och sångare i Sverige och Norden. Många elever är vana att gå...


Läs mer och visa alla kurser med Peter Wickström
Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Gratis prova på-session av Sveriges bästa sångkurs, fyll i följande uppgifter:

Hur får man svart bälte i sång? ...

Går du i tankar på att börja ta sånglektioner? Kanske känner du att din röst inte utvecklats i samma takt som du velat, och att du behöver verktyg för att ta dig framåt? Lär känna röstcoachen samt kursansvarig Peter Wickström, och få en insikt i hur sångcoachning kan hjälpa just dig och din röst. 

Läs mer