Avancerad drejning och glaseringsteknik

Nyckelviksskolan, i Lidingö
Längd
4 dagar
Pris
5 600 SEK
Längd
4 dagar
Pris
5 600 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Avancerad drejning och glaseringsteknik

Kursen riktar sig till deltagare som har drejat några år som vill bredda kunskaperna inom drejning.

Med utgångspunkt i den enskildes kunskaper kommer vi i kursblock 1 att jobba med sektions drejning, dreja på klös, samt drejning av sammansatta former , samt hur man använder drejskivan som ett redskap för mer skulpturala former.

I kursblock 2 kommer vi att gå igenom grunderna om glasyrens beståndsdelar. Du kommer att få lära dig hur man enkelt kan göra sin egen glasyr av lokala material såsom blålera eller kommersiell lergodslera, aska och stenmjöl. Vi glaserar först provskålar med de glasyrer vi gjort.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Upplägg

Du kommer att få lära dig hur man blandar en glasyr samt glaseringsteknik. Vi kommer att glasera det vi drejat under kursblock 1. Vi kommer även prata om problem som kan uppstå vid glasering av keramik och hur man löser dem.

Hämta sedan era färdigbrända produkter måndag den 12 augusti. Ta då med kassar eller väskor för att kunna transportera dem.

Material att ta med 

Ta med arbetskläder och skisser på vad du skulle vilja arbeta med. Allt annat finns på skolan.

Schema

Kursen pågår kl 10.00-16.30 med en timmes lunch.

Kursledare

Rikard Palmquist

Rikard Palmquist är keramiker utbildad på Nyckelviksskolan samt på Danmarks designskole, på Bornholm, Danmark. Han jobbar med restauranger och tar fram unik keramik till dem i samarbete med kockar och krögare. Han har även ett stort intresse för japansk estetik och har under åren jobbat med att ta fram teskålar och tekannor till kännare över hela välden.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Avancerad drejning och glaseringsteknik och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Nyckelviksskolan
Granvägen 1
181 32 Lidingö

Nyckelviksskolan är som ett växthus för framtidens formgivare designers, arkitekter och konstnärer.

Så har Nyckelviksskolan varit i nästan 70 år. Nyckelviksskolan ger ettåriga högskoleförberedande utbildningar inom konst, konsthantverk, arkitektur och design samt ett tvåårig program i Konst- och hantverkspedagogik. Våra utbildningar kallas formellt Konst- och kulturutbildningar och vi står under Myndigheten för yrkeshögskolans...

Läs mer och visa alla kurser med Nyckelviksskolan

Highlights