Visa kurser.se som: Mobil

Grundläggande näringslära

Nutrition Matters Sverige
Kursinformation
Distans
Ca 6 timmar
Du gör kursen i din egen takt, när och var du vill!
995 SEK

Kursbeskrivning

VÄLKOMMEN TILL NÄRINGENS SPÄNNANDE VÄRLD!

Den här kursen passar dig som är intresserad av att lära dig mer om de olika näringsämnena och vad de har för funktioner.

Kursen är en bra introduktion till näringslära och ger en bra kunskapsgrund innan du går vidare till våra andra kurser, t.ex. ”Vägen till ett hälsosammare liv” som fokuserar mer på kost och livsstil.

Kursinnehåll

Under kursen går vi igenom vad näring och näringsämnen är, i vilken mat den finns och vilka funktioner de olika näringsämnena har i kroppen. De näringsämnen som tas upp i den här kursen är:

  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrater
  • Fibrer
  • Vitaminer
  • Mineraler och spårämnen
  • Fytonäringsämnen

Inga förkunskaper krävs.


Upplägg

Du gör kursen i din egen takt, när och var du vill! Du har tillgång till kursen i 2 år för köpdagen.

Fördelarna med en onlinekurs!
En onlinekurs är ett roligt, flexibelt och enkelt sätt för dig att ta till dig ny kunskap, och lära dig det du är intresserad av, utifrån dina förutsättningar. Du kan ta del av kursen var du än befinner dig i världen och kursen är tillgänglig närsomhelst på dygnet. Det enda du behöver är internetuppkoppling och en smartphone/läsplatta eller dator.

Du kan dessutom gå tillbaka till varje avsnitt hur många gånger som helst, pausa, föra anteckningar, titta om en film eller läsa om en text. Om du har frågor under kursens gång är du välkommen att höra av dig till oss. Kursmaterialet är uppdelat i olika avsnitt och består av video, bilder, text, nerladdningsbart material, ljudfiler och olika övningar.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Den här kursen riktar sig till allmänheten och inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Lina Åhlén är grundare av Nutrition Matters och har arbetat som skribent, kursledare och föreläsare inom funktions- och näringsmedicin sedan 2010. Hon arbetar som skribent för tidningen Hälsa och Funktionsmedicin (tidigare Näringsmedicinsk tidskrift) och sitter med i tidningens redaktionsråd. Lina är utbildad inom Nutritional Science (BSc Hons) i England och har en KY-examen i Projektledning från Uppsala.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grundläggande näringslära.

Nutrition Matters Sverige

Vi på Nutrition Matters erbjuder onlinekurser för allmänheten inom näringslära, kost och hälsa. Vi brinner för att utbilda människor i hur man kan leva hälsosammare, må bättre och minska risken för sjukdomar.  Hälsa är hetare än någonsin och det blir...


Läs mer och visa alla kurser med Nutrition Matters Sverige
Recensioner
Bli den första att recensera Grundläggande näringslära!
Intresseanmälan

För att få mer information om Grundläggande näringslära, fyll i följande uppgifter: