Visa kurser.se som: Mobil

Teaterproduktion

NMK Creative Group
Kursinformation
Distans
10 veckor
2021-05-16 18:00
12 800 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

En intensivkurs i teaterproduktion – online!

Efter pandemin så tyder allting på att kulturen och musiken har en lång väg tillbaka.

Vi vill rusta dig starkt för att möta det nya klimatet som uppstått i branschen.

Det krävs allt mer, i större utsträckning än tidigare, att man fungerar som en "allt i allo" för att hålla ned kostnaderna. Men trots det bibehålla samma kvalité på produktionerna.

Den här utbildningen riktar sig till dig som är skådespelare, regissör eller producent. Och som vill utforska och vidareutveckla dig som självgående teatermakare.

Vi kommer här att bjuda på metoder och tips för att lättare förverkliga dina ideér.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Den här kursen är till för dig som vill utveckla din roll inom teatern och stärka dig som producent. I och med att klimatet förändras drastiskt det senaste året så vill jag forma starka och självsäkra teaterarbetare. Jag vill att du ska få avancerad kunskap i teaterproduktion i många olika områden.

Kursinnehåll

Det här innehåller kursen:

Produktionshandbok:

Efter utbildningen så har du med dig din egen produktionshandbok som ligger till grund för ditt arbete, samt säkerställer att du följer de uppsatta målen som finns för att det ska bli en bra repetitionsprocess och i förlängningen en premiär. Här får du mina metoder och verktyg direkt hämtade från branschen.

Marknadsföring/Ekonomi

I det här avsnittet så bjuder jag på strategier för att du lättare skall nå ut med din föreställning.

Vi går också igenom en del kriterier som behövs för att du skall kunna räkna på en vinst. Vi pratar om företagande i branschen.

Ljussättning/Ljuddesign:

Varje föreställningen har sitt språk. Här får du med dig riktigt användbara och kloka tips för att med ganska enkla medel höja kvalitén avsevärt på dina produktioner. Det kommer att underlätta för dig att lyckas sätta ord på vilket "språk" din föreställning skall få och vilken ton du vill sätta på pjäsen.

Manusanalys/Regi:

Här handlar det om hur man på ett enkelt sätt kan plocka fram den konstnärliga riktningen på föreställningen. Läsart, figurer, miljöer och allt sådant som är viktigt att ha med i tillblivelsen av föreställningen.

Turnéanpassning

Här går vi igenom viktiga delar som underlättar för att produktionen skall ta sig ut på turné. Här får ni mina exempel på hur raiders underlättar och kan vara uppbyggda.

Kursledare

Christoffer Wallin, kursledare

Kursledare Christoffer

Christoffer Wallin leder kursen i teaterproduktion. Han har bland annat jobbat som ljustekniker på Dramaten. Scenmästare/Ljudtekniker på Härnösands teater samt ljud och ljustekniker på Teater Västernorrland. Han har i stort sett turnérat och producerat föreställningar hela livet. Sedan 5 år tillbaka så frilansar han som ljussättare, teaterproducent och skådespelare. Här delar han tillsammans med gästlärare med sig av sina bästa råd och tips kring teaterproduktionsarbetet.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teaterproduktion.

NMK Creative Group

Vi producerar scenkonstföreställningar och konserter. En stor del av verksamheten omfattar utbildning av morgondagens artister, skådespelare, teaterarbetare och musikproducenter. Hos oss kan du läsa teaterproduktion, ta en kurs i sång eller gå på någon av våra ljudproduktionskurser. Vi har närmare...


Läs mer och visa alla kurser med NMK Creative Group
Recensioner
Bli den första att recensera Teaterproduktion!
Intresseanmälan

För att få mer information om Teaterproduktion, fyll i följande uppgifter: