Visa kurser.se som: Mobil

Jag röstar för demokratin - Mellan valen

NBV
Kursinformation
Distans
0 SEK inkl. moms
 Jag röstar för demokratin - Mellan valen

Kursbeskrivning

Välkommen till studiematerialet om demokratin mellan valen

Genom att vara en del av demokratin är vi med och påverkar samhället.
När vi röstar i de allmänna valen använder vi vår demokratiska rättighet för att påverka vilken politik som ska drivas i Sverige.

Men det är inte bara på valdagen som vi är en del av demokratin. Det finns många sätt att föra fram sina åsikter om hur samhället ska utvecklas även mellan valen. Det handlar det här studiematerialet om.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Upplägg

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form som används inom folkbildningen. En studiecirkel består en grupp människor som vill lära sig något tillsammans. Det är det egna intresset och den fria viljan som är grunden för studiecirkeln. En studiecirkel kan bedrivas med enbart fysiska möten, en kombination av fysiska möten och distansstudier eller i sin helhet på distans.

En studiecirkel kan handla om nästan vadsomhelst. Det finns grupper som spelar musik tillsammans, utövar konst eller lagar mat ihop, men det kan också vara klassiska studiecirklar som bokcirklar, språkcirklar, filmcirklar och hantverkscirklar.

Kursledare

I en studiecirkel är deltagarnas erfarenheter och kunskaper är viktiga för att gruppen ska utvecklas. Alla i studiecirkeln är med och deltar aktivt och alla har något att bidra med. Det finns således ingen formell lärare utan gruppens intresse styr. 

I en studiecirkel styr deltagarnas egna intressen ämnet och förändrar inriktningen efter hand. Oavsett om ni har ett band, vill påverka samhället, starta en förening, förfina ett hantverk, utveckla en talang, veta mer om ett land eller vill lära er något nytt så kan ni oftast göra via en studiecirkel.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jag röstar för demokratin - Mellan valen.

NBV

Ibn Rushd Studieförbund logo

Vill du starta en studiecirkel?

Vill du, dina vänner eller din förening lära er något nytt tillsammans? Lämna dina kontaktuppgifter här, så kontaktar vi dig med mer information om vilken hjälp vi kan erbjuda dig för att du snabbt och enkelt ska kunna starta din...


Läs mer och visa alla kurser med NBV

Kontaktuppgifter till NBV

NBV

Ystadvägen 15
21430 Malmö

Tel: 761 175 305

Intresseanmälan

För att få mer information om Jag röstar för demokratin - Mellan valen, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Jag röstar för demokratin - Mellan valen!

Liknande kurser