Visa kurser.se som: Mobil

Maskinbefälsexamen klass 8 - Intensiv

Navigationsgruppen
Kursinformation
Stockholm
5 tillfällen
4 995 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

Maskinbefäl

Maskinbefälsexamen klass VIII

Maskinbefäl klass 8 är en yrkesutbildning som behövs för att framföra fartyg kommersiellt med en motorkapacitet över 405 kW (552 hk). Målbilden är att du ska få en övergripande bild om hur en båtmotor är uppbyggd och hur den fungerar.

Upplägg: kursen består av totalt 20 timmar teori och praktik förlagt på fem vardagskvällar. Vi varvar föreläsningar med att gemensamt göra uppgifter och praktiska delar, bland annat besök på fartyget M/S Polfors. Utbildningen är av Transportstyrelsen godkänd och du examineras av ackrediterad examinator från Chalmers. Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Innehåll: Bränslesystem, hydraulik, framdrivning, ellära, smörjning.

Examination: förutom kursdatum väljer du även ett datum för examination, som vi rekommenderar ligger max två veckor efter avslutad kurs. Examinationen skrivs även den i våra utbildningslokaler. Den kvällen är det en examinator här från Chalmers och du avlägger provet för Maskinbefäl klass 8 och erhåller efter godkänt resultat ett utbildningsbevis. Provet kostar 1250:- och betalas vid examinationstillfället antingen kontant, direktbetalning, swish eller faktura.

Läkarintyg: För att få ut din examen krävs ett läkarintyg för sjöfolk. Intyget är giltigt i fyra år och är ett krav för att få jobba till sjöss. För mer information om läkarintyget, kontakta oss eller Fredrik Buch på Intygsgruppen.

Litteratur: om du önskar att köpa till litteratur till kursen du vill gå gör du det när du bokar kursen. Vi använder oss av boken Maskinlära för sjögående personal av Tommy Andersson. Boken kostar 400:-. Om du väljer att få litteraturen hemskickad tillkommer en fraktavgift på 125:-.

När du bokar kan du göra två val gällande litteraturen

Med kurslitteratur hemskickat: du får boken hemskickat och tar med dem till kursstart.
Med kurslitteratur vid kursstart: du får boken på plats vid kursstart.
Väljer du inte till någon bok går det även att köpa denna på plats under kursens gång.

Inför kursen: Vi har kurslokaler på Långholmen där vi alltid utgår från om inte annat anges. Avgiftsbelagd parkering finns på Långholmen camping precis under Västerbron. Åker du kommunalt tar du tunnelbanans röda linje mot Fruängen/Norsborg eller Ropsten/Mörby till Hornstull och följer sedan skyltning mot Långholmen. Om du går kurs dagtid erbjuder Hornstull en mängd olika matalternativ, vill du värma medhavd mat går det naturligtvis lika bra. Går du kurs på kvällstid rekommenderar vi att du har något att värma med dig eller har ätit middag innan då det endast är kortare pauser under kursen. Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som kör yrkesmässigt och har mer än 405 kW (552 hk) axeleffekt.

Kostnader

4995 kr. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Maskinbefälsexamen klass 8 - Intensiv.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 4 recensioner.

Mathias
(4)
Maskin VIII är riktigt kul ämne med anpassningen till dom båtar med effekterna som vi nu får framföra är inte riktigt hundra. Å andra sidan så kan det ibland vara lättare att greppa när allt blir större. Tack för ännu en grymt rolig utbildning. Nu äre bara 1 stjärna kvar! ;)
Minken
(4)
Fina lokaler och bra lärare. Dock var kurs litteraturen väldigt svårläst och opedagogisk. Man bör ha lite förkunskaper om maskiner,
lasse
(4)
kanske lite mer praktiskt

Navigationsgruppen

Navigationsgruppen - Förarintyg, Fartygsbefäl klass 8

Navigationsgruppen jobbar året runt med navigationsutbildningar till sjöss. Vi har ett komplett kursutbud för både nybörjare och yrkesskeppare. Vår personal har stor erfarenhet av marina utbildningar och har arbetat under många år med att leverera utbildningar till både myndigheter, företag och...


Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Kontaktuppgifter till Navigationsgruppen

Navigationsgruppen

Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 37 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Maskinbefälsexamen klass 8 - Intensiv, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser