Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Manöverintyg Högfartsbåt

Navigationsgruppen
Kursinformation
Stockholm
1 dag
3 995 SEK

Kursbeskrivning

Manöverintyg Högfartsbåt i Stockholm - Navigationsgruppen

Manöverintyg Högfartsbåt 

Upplägg: kursen består av totalt 9 timmar teori och praktik förlagt på en hel dag. Vi startar med ett teoripass där vi går igenom grunderna i manövrering och hantering av båtar i höga hastigheter, sjövägsregler och risker till sjöss. Sedan ger vi oss ut och praktiserar det vi lärt oss under teorin. Vi använder oss av en av våra utbildningsbåtar Capelli 750. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för Manöverintyg Högfartsbåt, mer om detta under rubriken examination. Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Schema
Lördag, hel dag: 08.00-17.00

Innehåll: Manövrering, hantering, sjövägsregler, sjömanskap.

Examination: du väljer förutom kursdatum även ett examinationsdatum som vi rekommenderar ligger max två veckor efter avslutad kurs. Examinationen skrivs även den i våra utbildningslokaler. Den kvällen är det en förhörsförrättare här och du avlägger ett teoretiskt och praktiskt prov för manöverintyg högfartsbåt och erhåller efter godkänt resultat en blå intygsbok där du kan fortsätta samla dina intyg. Kostnaden för provet är 450:- och betalas i kontanter direkt till förhörsförrättaren i samband med examinationen.

Litteratur: Om du önskar att köpa till litteratur till din kurs gör du det när du bokar din kurs. Penna och anteckningsblock finns på plats till alla.

Vi använder oss av Båtkörkortet lärobok + övningsbok och i litteraturpaketet ingår båda böckerna samt sjökort 616, passare, transportör och linjal. Litteraturpaketet kostar 500:-. Om du väljer att få litteraturen hemskickad tillkommer en fraktavgift på 125:-.

När du bokar kan du göra två val gällande litteraturen:

Med kurslitteratur hemskickat: du får böckerna och sjökortet hemskickat och tar med dem till kursstart. Passare, transportör och linjal (bestick) får du på plats.
Med kurslitteratur vid kursstart: du får ett komplett litteraturpaket vid kursstart med böcker, sjökort och bestick på plats.

Väljer du ingen litteratur erhåller du inget av ovan men kan givetvis komplettera med detta på plats.

Inför kursen: Vi har kurslokaler på Långholmen där vi alltid utgår från om inte annat anges. Avgiftsbelagd parkering finns på Långholmen camping precis under Västerbron. Åker du kommunalt tar du tunnelbanans röda linje mot Fruängen/Norsborg eller Ropsten/Mörby till Hornstull och följer sedan skyltning mot Långholmen. Om du går kurs dagtid erbjuder Hornstull en mängd olika matalternativ, vill du värma medhavd mat går det naturligtvis lika bra. Går du kurs på kvällstid rekommenderar vi att du har något att värma med dig eller har ätit middag innan då det endast är kortare pauser under kursen. Vi har skogräns i alla lokaler så medtag gärna inneskor. Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Varmt välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen för dig som vill lära dig grunderna i manövrering och hantering av båtar i höga hastigheter.

Kostnader

3 995 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Manöverintyg Högfartsbåt.

Navigationsgruppen

Navigationsgruppen - Förarintyg, Fartygsbefäl klass 8

Navigationsgruppen jobbar året runt med navigationsutbildningar till sjöss. Vi har ett komplett kursutbud för både nybörjare och yrkesskeppare. Vår personal har stor erfarenhet av marina utbildningar och har arbetat under många år med att leverera utbildningar till både myndigheter, företag och...


Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Kontaktuppgifter till Navigationsgruppen

Navigationsgruppen

Mälarvarvsbacken 2
117 33 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Manöverintyg Högfartsbåt!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 37 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser