Manöverintyg Högfartsbåt

Navigationsgruppen, i Stockholms län
Längd
1 dag
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
15 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 dag
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
15 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 3 995 SEK / person

Kursbeskrivning

Manöverintyg Högfartsbåt

Manöverintyg Högfartsbåt 

Manöverintyg för högfartsbåt är ett intyg, för fritidsbåt, som visar att innehavaren vid prövningstillfället visat sig ha teoretiska kunskaper och praktisk färdighet att hantera en fritidsbåt som går fortare än 25 knop.

Upplägg: Kursen består av totalt 9 timmar teori och praktik förlagt på en hel dag. Vi startar med ett teoripass där vi går igenom grunderna i manövrering och hantering av båtar i höga hastigheter, sjövägsregler och risker till sjöss. Sedan ger vi oss ut och praktiserar det vi lärt oss under teorin. Vi använder oss av en av våra utbildningsbåtar Capelli 750. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för Manöverintyg Högfartsbåt, mer om detta under rubriken examination. Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Innehåll: Manövrering, hantering, sjövägsregler, sjömanskap.

Examination: Efter kursen kan du skriva ett prov för Manöverintyg för högfartsbåt. Provet sker i samband med kursen och består av en praktisk uppkörning med en av NFBs auktoriserade förhörsförrättare. Du skriver även ett enklare teoretiskt prov i samband med avslutning på kursen.

Kostnaden för provet betalas till provförrättaren vid tillfället för provskrivningen, om du inte redan har en blå intygbok kan du även köpa den av provförrättaren. I intygsboken kan du sedan fortsätta att samla dina intyg. Examinationen kostar 500kr. 

Litteratur: Om du önskar att köpa till litteratur till din kurs gör du det när du bokar din kurs. Vi använder oss av Båtkörkortet lärobok + övningsbok. Du kan välja att få dina böcker på plats den första kursdagen alternativt beställa litteraturen hemskickad i förhand. Kostnaden för bokpaketet är 300kr och vill du ha det hemskickat tillkommer 125kr i fraktavgift.

Inför kursen: Vårt utbildningscenter, Stockholm Training Port 203, hittar du i Frihamnen intill Gärdet i Stockholm. Härifrån utgår vi alltid om inget annat anges i din bokning.

Det finns möjlighet att värma matlåda på plats hos oss. Annars så erbjuder området runt Stockholm Training Port olika restauranger för lunch. I närheten finns även en välsorterad Ica-butik där du kan köpa enklare lunch eller mellanmål. Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Varmt välkommen!

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

15 juni, 2024

  • Kurs
  • Stockholms län

Målgrupp

Kursen för dig som vill lära dig grunderna i manövrering och hantering av båtar i höga hastigheter.

Kostnader

3 995 kr

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Manöverintyg Högfartsbåt och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Navigationsgruppen
Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm

Navigationsgruppen - Vi utbildar dig!

Vi utbildar dig inom båtlivet oavsett nivå, ålder och förkunskaper. Med gedigen erfarenhet och passion för skärgård och båtliv delar vi med oss av våra egna erfarenheter och kunskaper när du går en utbildning dig hos oss. Vi är en...

Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Highlights