Visa kurser.se som: Mobil

Kustskepparintyg - intensivkurs

Navigationsgruppen
Kursinformation
Göteborg, Stockholm
2 dagar
2 396 - 2 995 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Kustskepparintyg

Ta Kustskepparintyg i Stockholm och Göteborg - intensivkurs

Upplägg: kursen består av totalt 16 timmar teori och praktik förlagt på fyra vardagskvällar eller en helg. Vi varvar föreläsningar med att gemensamt göra uppgifter och öva på praktiska delar som exempelvis knopar. Förutom det är även den sista kvällen helt praktisk då vi genomför en Båtpraktik och får applicera våra teoretiska kunskaper till praktiken. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för Kustskepparintyg som ger dig behörighet att framför det som i Sverige klassas som skepp dvs ett fartyg över 12 x 4 m. Mer om detta under rubriken examination. Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Inträdeskrav: för att gå kustskepparintyget måste du har läst förarintyget. Vi kommer inte repetera något från förarintyget så det är viktigt att du har det färskt. Har du inte gjort det eller om kunskaperna från förarintyget känns ringrostiga kan du gå båda dessa i en kombination, det vill säga både förarintyg och kustskepparintyg. Är du intresserad av detta, hör av dig till oss så får du en komborabatt för de två kurserna.

Innehåll: navigation både inomskärs- och utomskärs i dagsljus och mörker, sjösäkerhet, sjömanskap, knopar och sjövägsregler. Störst fokus ligger på navigationen och sjövägsregler.

Examination: du väljer förutom kursdatum även ett examinationsdatum som vi rekommenderar ligger max två veckor efter avslutad kurs. Examinationen skrivs även den i våra utbildningslokaler. Den kvällen är det en förhörsförrättare här och du avlägger provet för kustskepparintyget och erhåller efter godkänt resultat en blå intygsbok där du kan fortsätta samla dina intyg. Kostnaden för provet är 450:- och betalas i kontanter eller swish direkt till förhörsförrättaren i samband med examinationen.

Litteratur: önskar du att köpa till litteratur till din kurs gör du det när du bokar din kurs. Vi använder oss av Båtkörkortet lärobok + övningsbok och i litteraturpaketet ingår båda böckerna samt sjökort 616 + 61, passare, transportör och linjal. Litteraturpaketet kostar 600:-. Om du väljer att få litteraturen hemskickad tillkommer en fraktavgift på 125:-.

Du kan göra två val gällande litteraturen

Med kurslitteratur hemskickat: du får böckerna och sjökortet hemskickat och tar med dem till kursstart. Passare, transportör och linjal (bestick) får du på plats.
Med kurslitteratur vid kursstart: du får ett komplett litteraturpaket vid kursstart med böcker, sjökort och bestick på plats.

Inför kursen: Vi har kurslokaler på Långholmen där vi alltid utgår från om inte annat anges. Avgiftsbelagd parkering finns på Långholmen camping precis under Västerbron. Åker du kommunalt tar du tunnelbanans röda linje mot Fruängen/Norsborg eller Ropsten/Mörby till Hornstull och följer sedan skyltning mot Långholmen. Om du går kurs dagtid erbjuder Hornstull en mängd olika matalternativ, vill du värma medhavd mat går det naturligtvis lika bra. Går du kurs på kvällstid rekommenderar vi att du har något att värma med dig eller har ätit middag innan då det endast är kortare pauser under kursen.

Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Målgrupp

Kursen till kustskepparintyg är för dig som kör eller vill köra fritidsskepp, dvs mer än 12 meter lång och 4 meter bred. Många av de företag som hyr ut båtar runt om i Europa kräver detta intyg för att få hyra en båt.

Denna kurs är en fördjupning av förarintyget, därför är det ett krav att ha läst den kursen.

Kursintyg

Utbildningen följer NFB:s (Nämnden för båtlivsutbildning) kunskapskrav för Kustskepparintyg och efter kursen kan du skriva ett prov hos oss för en examensförrättare från NFB. 

Kostnader

2995 kr.

Bokpaket (Båtkörkortet lärobok, övningsbok, övningssjökort, passare, transportör, linjal) Pris: 500 kr

Examination: 450 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kustskepparintyg - intensivkurs.

Navigationsgruppen

Navigationsgruppen - Förarintyg, Fartygsbefäl klass 8

Navigationsgruppen jobbar året runt med navigationsutbildningar till sjöss. Vi har ett komplett kursutbud för både nybörjare och yrkesskeppare. Vår personal har stor erfarenhet av marina utbildningar och har arbetat under många år med att leverera utbildningar till både myndigheter, företag och...


Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Kontaktuppgifter till Navigationsgruppen

Navigationsgruppen

Mälarvarvsbacken 2
117 33 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kustskepparintyg - intensivkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 37 recensioner.
Läs recensioner