Handhavande av snabba fartyg - Intensiv

Navigationsgruppen, i Stockholms län
Längd
4 dagar
Pris
14 995 - 15 995 SEK inkl. moms
Längd
4 dagar
Pris
14 995 - 15 995 SEK inkl. moms
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Handhavande av snabba fartyg

Handhavande av snabba fartyg

Kursen är för dig som ska köra snabba fartyg i kommersiellt syfte i hastigheter över 35 knop. Ska fartyget köras i 45 knop eller mer behöver besättningen utgöras av minst en befälhavare och en styrman. Båda behöver då ha genomfört högfartskursen och inneha ett intyg på fullbordad godkänd utbildning för handhavande av snabba fartyg.

Om kursen: Kursen består av totalt 40 timmar teori och praktik. Kursen inleds med en teoretisk genomgång av handhavande av båten, sjökortsarbete, terminologi, regler, körteknik och säkerhet. Dag två börjar praktiken och först av allt tränar vi körteknik och undanmanövrar för att sedan inleda den optiska högfartsnavigationen. Dag 3 tränar vi radarnavigation och den fjärde och avslutande dagen inleds med ett teoretiskt prov och därefter praktisk repetition av det vi lärt oss. Avslutningsvis genomför du en uppkörning. Aktuella Kursdatum finner du längre upp på sidan.

Innehåll

  • Terminologi
  • Radarpraktik
  • Körteknik i höga hastigheter
  • Regler
  • Säkerhet ombord
  • Högfartsnavigation
  • Examination

Schema

Dag 1 –  Teori, Stockholm Training Port, Stockholm
Dag 2 – Praktik, 08.00-18.00, Stockholm Training Port, Stockholm
Dag 3 – Praktik, 08.00-18.00, Stockholm Training Port, Stockholm
Dag 4 – Praktik samt uppkörning + teoriprov, 08.00-18.00, Stockholm Training Port, Stockholm

Litteratur: 

Vi använder oss av boken ”Handhavande av snabba fartyg” av Kjell Johansson. Boken ingår i kursavgiften och du får den första kursdagen.

Inför kursen: 

Tänk på att större delen av kursen är praktisk och utomhus. Du får låna flytoverall, flytväst, handskar och googles av oss. Medtag varma kläder, rejäla skor, mössa, solglasögon och en vattenflaska.

Stockholm Training Port

Utbildningscenter i Stockholm

Vårt utbildningscenter, Stockholm Training Port 203, hittar du i Frihamnen intill Gärdet i Stockholm. Härifrån utgår vi alltid om inget annat anges i din bokning. Det finns möjlighet att värma matlåda på plats hos oss. Annars så erbjuder området runt Stockholm Training Port olika restauranger för lunch. I närheten finns även en välsorterad Ica-butik där du kan köpa enklare lunch eller mellanmål.

Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

För dig som vill kunna köra snabba fartyg i kommersiellt syfte i hastigheter över 35 knop eller mer. Ska fartyget köras i 45 knop eller mer behöver besättningen utgöras av minst en befälhavare och en styrman. Båda behöver då ha genomfört högfartskursen och inneha ett intyg på fullbordad godkänd utbildning för handhavande av snabba fartyg.

För att genomföra kursen Handhavande Snabba Fartyg hos oss krävs godkänt läkarintyg för sjögående personal samt Fartygsbefäl klass 8. Ta gärna med dig kopior på dessa redan första dagen för att underlätta processen med ditt certifikat.

Kursintyg

Examinationen består av en uppkörning samt ett teoriprov som vi gör under den sista dagen. Teoriprov och uppkörning ingår i kursavgiften.

Efter godkänd uppkörning och teoriprov samt mot uppvisande av läkarintyg för sjögående personal och Fartygsbefäl klass 8 loggar du in hos Transportstyrelsen på Sjömanswebben och ansöker om ditt certifikat. Det kostar 800:- och betalas direkt till Transportstyrelsen.

Kostnader

Pris: 15.995 SEK (ink moms)
Litteraturpaket: Ingår, du får boken första kursdagen

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Handhavande av snabba fartyg - Intensiv och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
5/5
Eva
22 okt 2014
4/5
Alex
30 apr 2014

Kunniga och seriösa instruktörer!

4/5
Niklas Faager
08 apr 2014

Tydlig och bra kurs i HSF!

Navigationsgruppen
Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm

Navigationsgruppen - Vi utbildar dig!

Vi utbildar dig inom båtlivet oavsett nivå, ålder och förkunskaper. Med gedigen erfarenhet och passion för skärgård och båtliv delar vi med oss av våra egna erfarenheter och kunskaper när du går en utbildning dig hos oss. Vi är en...

Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Highlights