Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Förarintyg på distans

Navigationsgruppen
Kursinformation
Distans
4 kvällar eller 2 dagar
1 995 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Distanskurs för att ta förarintyg för båt

Ta förarintyg på distanskurs

Förarintyget på distans är kursen för dig som är nybörjare på sjön eller vill friska upp gamla kunskaper men inte har möjlighet att närvara i våra utbildningslokaler i Stockholm. Vi genomför samtliga föreläsningar live på webben (så kallad Webinarer) där du upplever miljön precis som om du suttit på plats i våra utbildningslokaler.

Upplägg: kursen består av totalt 16 timmar teori och fördelas fyra vardagskvällar. Du behöver en dator med internet-uppkoppling för att kunna genomföra denna kurs på den plats du själv väljer. För bästa resultat är det viktigt att du sitter lugnt och ostört. Du kommer att få ett mail med en länk för att logga in till en webbföreläsning. Denna webb-föreläsning (webinar) genomförs vid det tillfället du har bokat, dvs. att det kommer att vara en fysisk instruktör som kommer köra föreläsningen live där du som deltagare får följa med och ha möjligheten att ställa frågor via webben som föreläsaren svarar på. Den enda skillnaden från våra klassrums-kurser är att du och instruktören befinner er på 2 olika platser geografiskt. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för Förarintyget lokalt där du bor. Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Innehåll: navigation inomskärs, sjösäkerhet, sjömanskap, knopar och sjövägsregler. Störst fokus ligger på navigationen och sjövägsregler.

Examination: Nämden för Båtlivsutbildning (NFB) är ansvariga för examination av Förarintyg i Sverige. På deras webb hittar du lokala förhörsförättare. Kontakta din närmaste förhörsförättare för att boka en tid för prov eller om du bor i Stockholm är du välkommen till våra planerade examinationer i våra utbildningslokaler på Långholmen. Efter godkänt resultat får du en blå intygsbok där du kan fortsätta samla dina intyg. Kostnaden för provet är 450:- och betalas i kontanter eller swish direkt till förhörsförrättaren i samband med examinationen.

Litteratur: om du önskar att köpa till litteratur till din kurs gör du det när du bokar din kurs. Vi använder oss av Båtkörkortet lärobok + övningsbok och i litteraturpaketet ingår båda böckerna samt sjökort 616, passare, transportör och linjal. Litteraturpaketet kostar 500:-. Om du väljer att få litteraturen hemskickad tillkommer en fraktavgift på 125:-.

När du bokar kan du göra två val gällande litteraturen

Med kurslitteratur hemskickat: du får böckerna och sjökortet hemskickat och tar med dem till kursstart. Passare, transportör och linjal (bestick) får du på plats.
Med kurslitteratur vid kursstart: du får ett komplett litteraturpaket vid kursstart med böcker, sjökort och bestick på plats.
Väljer du att inte köpa till någon litteratur när du bokar kursen går det givetvis bra att komplettera med detta på plats.

Inför kursen: Vi rekomenderar alltid att du läser igenom de 4 första kapitlen i läroboken innan den webb-baserade föreläsning startar, men detta är inget krav.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som vill ta förarintyg online. 

Kursinnehåll

Sjömanskap, väjningsregler, navigation, elektroniska hjälpmedel, sjösäkerhet.

Schema

4 st kvällar kl 17.30-21.30 alternativt lördag+söndag kl 09-17.

Kursintyg

Sker via Nämden för Båtlivsutbilning, antingen lokalt där du bor eller hos Navigationsgruppens lokaler på Långholmen i Stockholm.

Kostnader

1995 kr.

Kursledare

Navigationsgruppens erfarna instruktörer.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg på distans.

Navigationsgruppen

Navigationsgruppen - Förarintyg, Fartygsbefäl klass 8

Navigationsgruppen jobbar året runt med navigationsutbildningar till sjöss. Vi har ett komplett kursutbud för både nybörjare och yrkesskeppare. Vår personal har stor erfarenhet av marina utbildningar och har arbetat under många år med att leverera utbildningar till både myndigheter, företag och...


Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Kontaktuppgifter till Navigationsgruppen

Navigationsgruppen

Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarintyg på distans!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 37 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser