Visa kurser.se som: Mobil

Förarintyg - intensivkurs

Navigationsgruppen
Kursinformation
Stockholm
2 dagar
1 995 SEK inkl. moms
Kommande starter
Stockholm
2021-04-24 09:00  
1 995 SEK
2021-05-01 09:00  
1 995 SEK
2021-05-08 09:00  
1 995 SEK
2021-05-15 09:00  
1 995 SEK
2021-05-22 09:00  
1 995 SEK
2021-05-29 09:00  
1 995 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Förarintyg i Stockholm

Ta Förarintyg med Navigationsgruppen

Förarintyget är kursen för dig som är nybörjare på sjön eller vill friska upp gamla kunskaper. Vi lär oss grunderna i navigation, sjösäkerhet och sjövägsregler.

Upplägg: kursen består av totalt 16 timmar teori och praktik förlagt på en hel helg eller fyra vardagskvällar. Vi varvar föreläsningar med att gemensamt göra uppgifter och öva på praktiska delar som exempelvis knopar. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för Förarintyget. Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Innehåll: navigation inomskärs, sjösäkerhet, sjömanskap, knopar och sjövägsregler. Störst fokus ligger på navigationen och sjövägsregler.

Examination: du väljer förutom kursdatum även ett examinationsdatum, som vi rekommenderar ligger max två veckor efter avslutad kurs. Examinationen skrivs även den i våra utbildningslokaler. Den kvällen är det en förhörsförrättare här och du avlägger provet för förarintyg och erhåller efter godkänt resultat en blå intygsbok där du kan fortsätta samla dina intyg. Kostnaden för provet är 450:- och betalas i kontanter eller swish direkt till förhörsförrättaren i samband med examinationen.

Litteratur: om du önskar att köpa till litteratur till din kurs gör du det när du bokar din kurs. Vi använder oss av Båtkörkortet lärobok + övningsbok och i litteraturpaketet ingår båda böckerna samt sjökort 616, passare, transportör och linjal. Litteraturpaketet kostar 500:-. Om du väljer att få litteraturen hemskickad tillkommer en fraktavgift på 125:-.

När du bokar kan du göra två val gällande litteraturen

Med kurslitteratur hemskickat: du får böckerna och sjökortet hemskickat och tar med dem till kursstart. Passare, transportör och linjal (bestick) får du på plats.
Med kurslitteratur vid kursstart: du får ett komplett litteraturpaket vid kursstart med böcker, sjökort och bestick på plats.
Väljer du att inte köpa till någon litteratur när du bokar kursen går det givetvis bra att komplettera med detta på plats.

Inför kursen: Vi har kurslokaler på Långholmen där vi alltid utgår från om inte annat anges. Avgiftsbelagd parkering finns på Långholmen camping precis under Västerbron. Åker du kommunalt tar du tunnelbanans röda linje mot Fruängen/Norsborg eller Ropsten/Mörby till Hornstull och följer sedan skyltning mot Långholmen. Om du går kurs dagtid erbjuder Hornstull en mängd olika matalternativ, vill du värma medhavd mat går det naturligtvis lika bra. Går du kurs på kvällstid rekommenderar vi att du har något att värma med dig eller har ätit middag innan då det endast är kortare pauser under kursen. Vi har skogräns i lokalerna så medtag gärna inneskor.

Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som vill ta ditt förarintyg med en intensivkurs.

Video

Kursintyg

Utbildningen följer NFB:s (Nämnden för båtlivsutbildning) kunskapskrav för förarintyg och efter kursen kan du skriva ett prov för en examensförrättare från NFB. 

Kostnader

1995 kr för 2 tillfällen eller fyra tillfällen, totalt 16 timmar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg - intensivkurs.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 8 recensioner.

Lina Y
(4)
Lokalen var lite liten och dålig luft så man blev trött fort.
Henrik Eliasson
(4)
Saknade information inför kursen gällande provskrivning. Jag trodde allt skulle ske den helgen. Lite knepigt för mig då jag har 60 mil tor.
Henrik Eliasson
(4)
Mycket bra kurs.

Navigationsgruppen

Navigationsgruppen - Förarintyg, Fartygsbefäl klass 8

Navigationsgruppen jobbar året runt med navigationsutbildningar till sjöss. Vi har ett komplett kursutbud för både nybörjare och yrkesskeppare. Vår personal har stor erfarenhet av marina utbildningar och har arbetat under många år med att leverera utbildningar till både myndigheter, företag och...


Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Kontaktuppgifter till Navigationsgruppen

Navigationsgruppen

Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 37 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Förarintyg - intensivkurs, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser