Förarintyg / Förarbevis Stockholm

Navigationsgruppen
Kursinformation
Stockholm, Stockholms län
2 dagar
1 995 SEK inkl. moms
Kommande starter
Stockholms län
2023-02-04 09:00  
1 995 SEK
2023-02-18 09:00  
1 995 SEK
2023-02-25 09:00  
1 995 SEK
2023-03-11 09:00  
1 995 SEK
2023-03-25 09:00  
1 995 SEK
2023-04-01 09:00  
1 995 SEK
Svenska
Förarbevis och förarintyg båt

Kursbeskrivning

Ta Förarintyg / Förarbevis för båt med Safety & Navigationsgruppen

Förarintyget / Förarbeviset är kursen för dig som är nybörjare på sjön eller vill friska upp gamla kunskaper. Vi lär oss grunderna i navigation, sjösäkerhet och sjövägsregler. Förarintyget går även att läsa på distans samt i Falun och på Grinda i Stockholm. Kontakta oss gärna för mer information om dessa alternativ.

Upplägg: Kursen består av totalt 16 timmar teori och praktik förlagt på en hel helg. Vi varvar föreläsningar med att gemensamt göra uppgifter och öva på praktiska delar som exempelvis knopar. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för Förarintyget. Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Innehåll: Navigation inomskärs, sjösäkerhet, sjömanskap, knopar och sjövägsregler. Störst fokus ligger på navigationen och sjövägsregler.

Litteratur: Om du önskar att köpa till litteratur till din kurs gör du det när du bokar din kurs. Vi använder oss av Båtkörkortet lärobok + övningsbok och i litteraturpaketet ingår båda böckerna samt sjökort 616, passare, transportör och linjal. Litteraturpaketet kostar 600 kr. Om du väljer att få litteraturen hemskickad tillkommer en fraktavgift på 125 kr.

Stockholm Training Port

Inför kursen: Vårt utbildningscenter, Stockholm Training Port 203, hittar du i Frihamnen intill Gärdet i Stockholm. Härifrån utgår vi alltid om inget annat anges i din bokning. Det finns möjlighet att värma matlåda på plats hos oss. Annars så erbjuder området runt Stockholm Training Port olika restauranger för lunch. I närheten finns även en välsorterad Ica-butik där du kan köpa enklare lunch eller mellanmål. Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Målgrupp

För dig som vill ta ditt förarintyg/förarbevis för båt med en intensivkurs i Stockholm. Inga förkunskaper krävs, och inget krav på ålder - för att få skriva examination behöver du vara 12 år. Kursen är perfekt för dig som är nybörjare, eller som vill uppdatera dina nuvarande kunskaper. 

Video

Kursintyg

Du väljer förutom kursdatum även ett examinationsdatum, som vi rekommenderar ligger max två veckor efter avslutad kurs. Examinationen skrivs i våra utbildningslokaler. Den kvällen är det en förhörsförrättare här och du avlägger provet för förarintyg och erhåller efter godkänt resultat en blå intygsbok där du kan fortsätta samla dina intyg. Kostnaden för provet är 625 kr och betalas i kontanter eller swish direkt till förhörsförrättaren i samband med examinationen. Den blå intygsboken kostar 65 kr.

Intresseanmälan

Intresserad av Förarintyg / Förarbevis Stockholm och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 8 recensioner.

Lina Y

Lokalen var lite liten och dålig luft så man blev trött fort.

Henrik Eliasson

Saknade information inför kursen gällande provskrivning. Jag trodde allt skulle ske den helgen. Lite knepigt för mig då jag har 60 mil tor.

Henrik Eliasson

Mycket bra kurs.

Navigationsgruppen

Navigationsgruppen

Navigationsgruppen - Vi utbildar dig!

Vi utbildar dig inom båtlivet oavsett nivå, ålder och förkunskaper. Med gedigen erfarenhet och passion för skärgård och båtliv delar vi med oss av våra egna erfarenheter och kunskaper när du går en utbildning dig hos oss. Vi är en...


Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Kontaktuppgifter till Navigationsgruppen

Navigationsgruppen

Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm


Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 38 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Förarintyg / Förarbevis Stockholm, fyll i följande uppgifter: