Förarintyg / Förarbevis Online

Längd
16 timmar egna studier
Pris
1 095 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande - starta när du vill! se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar egna studier
Pris
1 095 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande - starta när du vill! se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 1 095 SEK inkl. moms / person

Kursbeskrivning

Förarintyg och förarbevis Online

Ta förarintyg / förarbevis Online med Safety & Navigationsgruppen

Det här är en online-utbildning som du genomför när det passar dig. Du får tillgång till en digital plattform med inspelad video, animationer, texter och övningsprov. Du genomför kursen när och var det passar dig och du har tillgång till materialet 6 månader efter ditt boknings-datum. Anmälda deltagare får tillgång till kursen direkt efter att bokningen har genomförts så om du ska ge bort kursen som present passar det bättre att beställa ett presentkort.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande - starta när du vill!

  • Kurs
  • Distans
  • Svenska

Målgrupp

För dig som vill ta förarintyg online, inga förkunskaper krävs. Antingen är du ny för båtlivet, eller så önskar du att friska upp dina kunskaper!

Kursintyg

Efter kursen kan du skriva ett prov för förarintyget. Du väljer själv ett examinationsdatum som vi rekommenderar ligger max två veckor efter avslutad kurs. Examinationen kan skrivas i våra utbildningslokaler på Stockholm Training Port eller på annan ort. Under skrivningen är en förhörsrättare från Nämnden för Båtliv på plats hos oss och efter godkänt prov erhåller du mot avgift en stämpel i din blå intygsbok.

Kostnaden för provet betalas till provförrättaren vid tillfället för provskrivningen, om du inte redan har en blå intygbok kan du även köpa den av provförrättaren. I intygsboken kan du sedan fortsätta att samla dina intyg.

Om du önskar skriva provet på annan ort så kan du söka efter förhörsförrättare påNFBs webbplats här.

Kursinnehåll

Utbildningen sker helt digitalt där du loggar in på vår e-learningwebb och genomför utbildningen när det passar dig. Du kommer ha tillgång till materialet i 6 månader. Förklarande texter och bilder varvas med pedagogiska filmer fördelat i ett antal lektioner med efterföljande kunskapstest för att säkerställa att du har förstått allt innehåll. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för förarintyget, mer om detta under rubriken examination.

Under kursen går vi bland annat igenom

  • Sjömanskap
  • Väjningsregler
  • Navigation
  • Elektroniska hjälpmedel
  • Sjösäkerhet

Fortsatta studier

När du har tagit ditt förarintyg brukar nästa naturliga steg vara kustskepparintyget. Det kallades tidigare Skepparexamen men idag är det kustskepparintyg om du privat skall köra en båt större än 12x4 m och Fartygsbefälsexamen klass 8 om du skall köra kommersiellt.

Övrig information

Litteratur:

Om du önskar att köpa till litteratur till din kurs gör du det när du bokar din kurs. Vi använder oss av Båtkörkortet lärobok + övningsbok och i litteraturpaketet ingår båda böckerna samt sjökort 616, passare, transportör och linjal. Litteraturpaketet kostar 600:-. Om du väljer att få litteraturen hemskickad tillkommer en fraktavgift på 125:-.

När du bokar kan du göra två val gällande litteraturen

Med kurslitteratur hemskickat: du får böckerna och sjökortet hemskickat och tar med dem till kursstart. Passare, transportör och linjal (bestick) får du på plats.
Med kurslitteratur vid kursstart: du får ett komplett litteraturpaket vid kursstart med böcker, sjökort och bestick på plats.
Väljer du att inte köpa till någon litteratur när du bokar kursen går det givetvis bra att komplettera med detta på plats.

Inför kursen: Vi rekommenderar alltid att du läser igenom de 4 första kapitlen i läroboken innan den webb-baserade föreläsning startar, men detta är inget krav.

Kostnader

Pris: 1095 SEK
Litteraturpaket: 600 SEK (ev. frakt tillkommer)

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Förarintyg / Förarbevis Online och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Navigationsgruppen
Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm

Navigationsgruppen - Vi utbildar dig!

Vi utbildar dig inom båtlivet oavsett nivå, ålder och förkunskaper. Med gedigen erfarenhet och passion för skärgård och båtliv delar vi med oss av våra egna erfarenheter och kunskaper när du går en utbildning dig hos oss. Vi är en...

Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Highlights