Visa kurser.se som: Mobil

Båtpraktik

Navigationsgruppen
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2 495 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

Båtpraktik i Stockholm - Navigationsgruppen

Båtpraktik i Stockholm

Båtpraktik grunder är en heldag med enbart praktik där du i en mindre grupp får lära dig grunderna i manövrering, hantering och körteknik. Antingen har du gått förarintyget och vill praktisera de teoretiska kunskaperna, eller så vill du lära dig köra båt på egen hand.

Upplägg: Kursen består av totalt 5 timmar båtpraktik där du i en mindre grupp tillsammans med en instruktör tillbringar dagen i vårutbildningsbåt Capelli 750. Vi övar grunder i körteknik i farled och öppna vatten, manövrering och hantering av båt i lågfart såsom tilläggningar både vid brygga och y-bom. Några knopar går vi även igenom som är användbara ombord. Vi pratar också sjösäkerhet och går igenom de instrument som finns ombord och lär oss sjökortsplanera.

Innehåll:Vi vill att du ska känna dig trygg i att manövrera en båt i olika situationer. Därför lägger vi mycket fokus på att lägga loss/till mot bryggor och mellan Y-bommar. Vi tränar på att vända båten 180 grader på stället för att kunna åka tillbaka samma väg kom in i en trång hamn exempelvis. Att lägga till i en naturhamn och vad du ska tänka på innan, under och efter tilläggningen brukar vara ett uppskattat inslag i denna utbildning. Vi går även igenom hur du kontaktar sjöräddningen vid behov och vad som faktiskt händer då. Övriga viktiga sjösäkerhetsövningar som ”Man över bord” gås igenom och testas med en boj som föremål i vattnet. Enklare navigation i farled genomförs samt hur vi väjer för andra fartyg vi möter. Vi går även igenom de viktigaste funktionerna i det elektroniska sjökortet samt förklarar vilka styrkor och svagheter en plotter har.

Examination: ingen examination. Du får däremot en stämpel i den blå intygsboken från Nämnden för båtlivsutbildning förutsatt att du har boken sen tidigare. Har du inte det får du ett kursintyg från oss.

Litteratur: ingen litteratur behövs.

Inför kursen: Vi har kurslokaler på Långholmen där vi alltid utgår från om inte annat anges. Avgiftsbelagd parkering finns på Långholmen camping precis under Västerbron. Åker du kommunalt tar du tunnelbanans röda linje mot Fruängen/Norsborg eller Ropsten/Mörby till Hornstull och följer sedan skyltning mot Långholmen. Om du går kurs dagtid erbjuder Hornstull en mängd olika matalternativ, vill du värma medhavd mat går det naturligtvis lika bra.

Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Varmt välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Antingen har du gått förarintyget och vill praktisera de teoretiska kunskaperna, eller så vill du lära dig köra båt på egen hand.

Kostnader

2 495 kr.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Båtpraktik.

Navigationsgruppen

Navigationsgruppen - Förarintyg, Fartygsbefäl klass 8

Navigationsgruppen jobbar året runt med navigationsutbildningar till sjöss. Vi har ett komplett kursutbud för både nybörjare och yrkesskeppare. Vår personal har stor erfarenhet av marina utbildningar och har arbetat under många år med att leverera utbildningar till både myndigheter, företag och...


Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Kontaktuppgifter till Navigationsgruppen

Navigationsgruppen

Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Båtpraktik!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 37 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser