Båtpraktik

Navigationsgruppen, i Stockholms län
Längd
5 timmar
Pris
2 495 SEK
Längd
5 timmar
Pris
2 495 SEK
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Båtpraktik

Båtpraktik i Stockholm

Båtpraktik är kursen för dig som vill utveckla dina praktiska kunskaper i båthantering. I mindre grupp övar vi grunderna i körteknik tillsammans med en av våra instruktörer. Målet efter dagen är att du ska ha en ökad förståelse för hur du hanterar båten och känner dig tryggare till sjöss.

Upplägg: Kursen består av totalt 5 timmar båtpraktik där du i en mindre grupp tillsammans med en instruktör tillbringar dagen i vår utbildningsbåt Capelli 750. Vi övar grunder i körteknik i farled och öppna vatten, manövrering och hantering av båt i låg fart såsom tilläggningar både vid brygga och y-bom. Några knopar går vi även igenom som är användbara ombord. Vi pratar också sjösäkerhet och går igenom de instrument som finns ombord och lär oss sjökortsplanera.

Innehåll: Vi vill att du ska känna dig trygg i att manövrera en båt i olika situationer. Därför lägger vi mycket fokus på att lägga loss/till mot bryggor och mellan Y-bommar. Vi tränar på att vända båten 180 grader på stället för att kunna åka tillbaka samma väg, att komma in i en trång hamn exempelvis. Att lägga till i en naturhamn och vad du ska tänka på innan, under och efter tilläggningen brukar vara ett uppskattat inslag i denna utbildning. Vi går även igenom hur du kontaktar sjöräddningen vid behov och vad som faktiskt händer då. Övriga viktiga sjösäkerhetsövningar som “Man över bord” gås igenom och testas med en boj som föremål i vattnet. Enklare navigation i farled genomförs samt hur vi väjer för andra fartyg vi möter. Vi går även igenom de viktigaste funktionerna i det elektroniska sjökortet samt förklarar vilka styrkor och svagheter en plotter har.

Examination: Ingen examination krävs för den här kursen. Du får däremot en stämpel för båtpraktik i den blå intygsboken från Nämnden för båtlivsutbildning förutsatt att du har boken sedan tidigare. Har du inte det får du ett kursintyg från oss som du sedan kan visa upp om du skulle vilja.

Litteratur:Det är ingen litteratur till den här kursen men om du är nyfiken på läsa mer teoretiskt så rekommenderar vi vår kurs förarintyget.

Inför kursen: Vårt utbildningscenter, Stockholm Training Port 203, hittar du i Frihamnen intill Gärdet i Stockholm. Härifrån utgår vi alltid om inget annat anges i din bokning.

Det finns möjlighet att värma matlåda på plats hos oss. Annars så erbjuder området runt Stockholm Training Port olika restauranger för lunch. I närheten finns även en välsorterad Ica-butik där du kan köpa enklare lunch eller mellanmål. Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Varmt välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Antingen har du gått förarintyget och vill praktisera de teoretiska kunskaperna, eller så vill du lära dig köra båt på egen hand.

Kostnader

Pris: 2495 SEK

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Båtpraktik och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
Cina
23 dec 2021
Kursen båtmekanikerintyg höll inte vad den lovade

Jag gick kursen Båtmekanikerintyg som inte alls motsvarade förväntningarna. I beskrivningen utlovades en mix av föreläsning och praktiska övningar, som kontroll, felsökning och...

Helena
10 jan 2022
Stort tack för att du tar dig tid att skriva om din upplevelse av kursen tillsammans me...
Visa hela
Navigationsgruppen
Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm

Navigationsgruppen - Vi utbildar dig!

Vi utbildar dig inom båtlivet oavsett nivå, ålder och förkunskaper. Med gedigen erfarenhet och passion för skärgård och båtliv delar vi med oss av våra egna erfarenheter och kunskaper när du går en utbildning dig hos oss. Vi är en...

Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Highlights