Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Mullsjö
3 dagar
2 615 SEK

Info om Silversmide

Silver är en fantastisk vacker samt formbar metall och ett mycket gammalt hantverk. Nu får du tillfälle att känna på hur det är att vara silversmed under några dagar. Vi går igenom de grundläggande momenten såsom sågning, filning, lödning, slipning och parallellt diskuteras form och design. Vi inriktar oss främst på smycken men det kommer även att finnas möjlighet att prova mindre corpusarbeten, t ex skål eller dosa. Vi tänjer gränserna och blandar även in andra metaller och material, både ädla och oädla.

Kursen startar kl. 10.00 på fredagen och avslutas ca kl. 15.00 på söndagen. Incheckning från kl. 09.30

Kursledare

Anna Neudorf Silversmed, utbildad på Estetlinjen Mullsjö folkhögskola, Hellidens konsthantverkslinje och Guldsmide och Designlinjen i Falköping. Genomförde praktik som silversmed på silversmideskooperativet Kamasan i Indonesien. Arbetar nu som cirkelledare i silversmide, undervisar i silversmide på Mullsjö folkhögskola och har egen verkstad med tillverkning, försäljning och kursverksamhet.

Mullsjö Folkhögskola

Mullsjö Folkhögskola

Mullsjö Folkhögskola

Sommarateljéer Sommarateljéerna i Mullsjö har blivit något det talas om. De 7-8 parallella kurserna ger en mångfald åt de konstnärliga uttrycken. Den känslan blir speciellt stark när det drar ihop sig till kursvernissage i slutet av kursveckan. På skolans hemsida...


Läs mer och visa alla kurser med Mullsjö Folkhögskola

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Silversmide .

Kontaktuppgifter till Mullsjö Folkhögskola

Mullsjö Folkhögskola

Björksätersvägen 4
565 21 Mullsjö

Recensioner
Bli den första att recensera Silversmide !