Visa kurser.se som: Mobil

Kalligrafi med screentryck

Mullsjö Folkhögskola
Kursinformation
Mullsjö
6 dagar
5 160 SEK

Info om Kalligrafi med screentryck

Kursen är indelad i två olika delar. Du får lära dig grunderna i kalligrafi samt hur man trycker kalligrafi på textil.

I kalligrafi  får Du lära dig grunderna i två olika kalligrafistilar, en rak stil som heter Antikva och en annan stil Cancellaresca som är en mycket vacker kursiv stil.  Båda dessa stilar är väldigt användbara i olika sammanhang och kan kombineras tillsammans. Du får öva pennhållning och steg för steg får Du lära dig hur Du formar olika bokstäver. Även genomgång av hur Du fördelar bokstäver, ord och text på det utrymmet du har att tillgå. Vi kommer att kombinera kalligrafi med akvarellfärger, skriva hälsningskort och leka med färg, form och papper.

Under veckan kommer du också att få lära dig hur man tillverkar en screentrycksram och  sedan få trycka din egen kalligrafitext på textil ( kassar, diskduk, t-shirt, handdukar) under ledning av textilkonstnär Anneli Johansson.

Kursen innehåller gemensamma genomgångar likväl som individuell handledning.

Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Susanne Persson är konstnär/formgivare med eget företag Artiste Studio Vision. Arbetar heltid som konstnär och har i dagsläget haft ett 50-tal konstutställningar, både i Sverige och utomlands.

Mullsjö Folkhögskola

Mullsjö Folkhögskola

Mullsjö Folkhögskola

Sommarateljéer Sommarateljéerna i Mullsjö har blivit något det talas om. De 7-8 parallella kurserna ger en mångfald åt de konstnärliga uttrycken. Den känslan blir speciellt stark när det drar ihop sig till kursvernissage i slutet av kursveckan. På skolans hemsida...


Läs mer och visa alla kurser med Mullsjö Folkhögskola

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kalligrafi med screentryck.

Kontaktuppgifter till Mullsjö Folkhögskola

Mullsjö Folkhögskola

Björksätersvägen 4
565 21 Mullsjö

Recensioner
Bli den första att recensera Kalligrafi med screentryck!