Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Hattar (inställd pga Covid19)

Mullsjö Folkhögskola
Kursinformation
Mullsjö
6 dagar
5 160 SEK

Info om Hattar (inställd pga Covid19)

Modistens hantverk har en lång tradition. Som i så många andra hantverksyrken är det relativt få som kan föra dessa kunskaper vidare. Desto roligare är det för oss att kunna erbjuda en kurs med en lärare med gedigna yrkeskunskaper

Kursen erbjuder en möjlighet att få lära sig lite av modistens grundkunskaper. Vi kommer att gå igenom alla moment i hattillverkningen. Allt ifrån val av trästock, upparbetning av modell, sammanfogning och till sist dekoration av din färdiga hatt. Vi använder oss av traditionellt sömnadsarbete och inget ”Quick Fix”.

Du börjar med en hatt gjord av filt och kommer säkerligen att hinna göra fler hattar under din kursvecka. Kanske en sommarhatt av strå till sommarens soliga dagar… eller en vacker coiffe (hårprydnad) till sensommarfesten?

Man arbetar självständigt men kommer att ha möjlighet till personlig rådgivning/assistans. Kursen riktar sig främst till dig som är nybörjare men självklart även till er som tidigare provat på glädjen i att tillverka sin egen hatt.

Kursledare: Kerstin Carlefalk

Lärare i hattsömnad på ABF och Folkuniversitetet. Egen ateljé med tillverkning av hattar för både privatpersoner och dans-/teatergrupper. Hon har medverkat i utställningar i Norra Uppland, Jämtland samt i Stockholmsområdet.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Mullsjö Folkhögskola

Mullsjö Folkhögskola

Mullsjö Folkhögskola

Sommarateljéer Sommarateljéerna i Mullsjö har blivit något det talas om. De 7-8 parallella kurserna ger en mångfald åt de konstnärliga uttrycken. Den känslan blir speciellt stark när det drar ihop sig till kursvernissage i slutet av kursveckan. På skolans hemsida...


Läs mer och visa alla kurser med Mullsjö Folkhögskola

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hattar (inställd pga Covid19).

Kontaktuppgifter till Mullsjö Folkhögskola

Mullsjö Folkhögskola

Björksätersvägen 4
565 21 Mullsjö

Recensioner
Bli den första att recensera Hattar (inställd pga Covid19)!

Liknande kurser