Kurser i dansmix

För dig som vill testa på flera danser

Kombinera olika stilar i en dansmix! Här behöver du inte välja utan har chans att inspireras och bli duktig på flera stilar samtidigt. Dansmix finns som kurser för både barn, vuxna, nybörjare och de mer avancerade dansarna.
Visar 1-20 av 33 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 33 träffar
1
2

Det här är dansmix

Eftersom människor med kunskap inom olika dansstilar ofta dansar tillsammans och blir inspirerade av varandra blandas olika stilar med varandra. Nya dansmixar uppkommer som dansskolor tagit tillvara på och skapat nya klasser för de dansare som gillar variation. Tack vare detta behöver du inte välja en stil utan kan välja och vraka bland många mixade stilar och lättare hitta det just du tycker är kul. Dansstilar blir aldrig färdiga utan är ständigt under utveckling vilket gör att de ständigt också förändras. Därför ser inte alla stilar ut exakt likadant på alla danskurser.

Exempel på dansstilar som mixas:

Jazz – Jazzdansen har sina rötter både i den klassiska baletten och i den afrikanska musiken och dansens rytmer. Jazzen fortsätter att utvecklas hela tiden och innehåller numera ofta influenser från fler än bara dessa två dansstilar ovan. När det kommer till dansklasser på skolor mixas den ofta ihop med andra dansstilar, så att det uppkommer klasser så som jazz/funk, jazz/showdans och street/jazz.

Funk – Med funk som dans menas danser som man numera ofta placerar i in danskategorin streetdance, till exempel locking och popping. Dessa danser dansade man ursprungligen och dansar ibland fortfarande till funkig musik men de dansas numera oftare till hiphop-musik.

Streetdance – Streetdance är ett samlingsnamn för många olika dansstilar. Här ingår till exempel breaking, house och locking. Alla de här danserna har uppkommit på gatan och kan dansas var som helst. Oftast dansar man med en låg tyngdpunkt och med tunga rörelser. Musiken man dansar till är ofta hiphop.

Showdance – Showdansen har sin grund i jazzen men har också mycket influenser från bland annat streetdance. Som hörs på namnet fokuserar man mycket på uttryck och denna dans liknar de koreografierna som ofta syns i till exempel musikvideos. Musiken man dansar till kan vara mycket varierande allt från soul till hiphop.

Disco – Disco är en dansstil som ofta går väldigt fort och innehåller mycket explosivitet. Det ingår mycket rörelser, piruetter och sparkar i koreografierna. Den här dansen är vanligt att man tävlar i och det kan man göra både enskilt, i par och i grupp.

Jämför kurser