Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

Kursinformation
Bromma, Lidingö, Linköping
12 tillfällen
2 600 SEK
Kommande starter
Bromma
Kontakta för tidsbokning  
2 600 SEK
Lidingö
Kontakta för tidsbokning  
2 600 SEK
Linköping
Kontakta för tidsbokning  
2 600 SEK
Babysim

Kursbeskrivning

Babysim för barn mellan 3 månader - 2 år

I Babysim får du och ditt barn en härlig stund i varm bassäng och lugn miljö. I din trygga famn får barnet en lustfylld första upplevelse av vatten. Babysim är för barn mellan tre månader och två år.

Tillsammans utforskar ni vattnet medan barnet utvecklas steg för steg. Barnet vänjer sig vid vatten på ett tryggt och lustfyllt sätt. Vi upprepar övningarna många gånger för att barnet ska känna igen sig och sång och lek är viktiga inslag. De första övningarna med stänk och plask är viktiga för att öva på vattenvanan.

Babysim finns i tre steg utifrån ålder och vattenvana:

Steg 1: Barnet vänjer sig vid vatten och övar på att flyta både på mage och rygg medan vi leker och sjunger. Från tre månaders ålder.

Steg 2: Barnet utvecklar förståelsen för vatten och övar mer på att flyta genom att vända från mage till rygg och tvärtom. Med lek och sång vänjer vi barnet vid stänk och vid att doppa huvudet. Vi börjar även springa i vattnet och sparka med benen både på rygg och på mage. Barnet bör ha viss vattenvana.

Steg 3: Här tar vi de första stegen mot att lära barnet att simma. Vi har även balansövningar för att förbereda barnet på att simma självständigt. Barnet är här något äldre och klarar sig själv med flythjälpmedel i vattnet. Föräldern är fortfarande med i vattnet.

Babysimskola

Det finns många olika benämningar på babysim. Hos oss har vi ”Babysimskola”, som brukar gälla barn upp till 2 år. Efter det kallas det oftast ”Minisimskola” eller ”Simlekis”. Förutom att det är en trevlig stund för både barn och föräldrar så ligger fokus även på barnets utveckling. Musklerna stärks och barnet kan röra sig på ett helt annat sätt än på land. Studier tyder på att barn som tränar i vattnet får en snabbare motorisk utveckling. De senaste åren har man även fokuserat på en annan aspekt – vattensäkerheten. Det är viktigt att tidigt lära barnen att ha respekt för vatten. Även om barnet har vant sig vid att vara under vattnet så brukar föräldern instinktivt rycka upp barnet om det släpper föräldern. Det kan då vara svårt för barnet att förstå konsekvenserna av sitt handlande. Därför vägleder man föräldrarna och hjälper till att ge barnen en naturlig respekt för vatten. Vad kan man lära sig?

 • Koordination och balans
 • Simma under vattnet
 • Sparka sig upp till ytan för att hämta luft
 • Ryggflyt, som är det enda läget i vattnet som man kan vila och andas på
 • Flyta på rygg och vända tillbaka till mage från rygg.
 • Hålla sig fast – i föräldern eller i bassängkanten
 • Att inte hoppa i vattnet utan att ha fått tillstånd från föräldern.
 • och mycket mer!

Tips inför att börja babysimskola

Här har vi samlat lite tips och råd inför att börja i babysimskola. Det är jättebra att vänja barnet vid vatten på ett roligt och lekfullt sätt. Ett tips är att bada med ditt barn hemma i badkaret. Duscha också gärna med barnet och tänk på att det inte gör något om barnet får vatten i ansiktet. Säg gärna: ”Nu kommer det vatten” så vet barnet att det ska förbereda sig. När du börjar tidigt med att vänja barnet vid vatten tycker barnet inte att det är obehagligt eller konstigt. Att tänka på inför babysim:

 • Små barn ska vara minst 3 månader när de börjar bad i bassäng.
 • Se efter så att barnet inte har några öppna sår och tänk på att det är viktigt att barnet är piggt och friskt.
 • Barnen bör simma i max 30 minuter och vattentemperaturen ska vara 32 grader eller mer.
 • Det är viktigt att instruktörerna är diplomerade babysiminstruktörer.
 • Tänk på att duscha ordentligt innan ni ska simma i babybassängen.
 • När barnet är i en babysimbassäng ska det inte ha en vanlig blöja eftersom de blir tunga och inte håller tätt. Välj en babysimblöjbyxa som är tät och har en bra uppsugningsförmåga.

Varmt välkommen till Monas Simskola!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

För barn mellan 3 månader - 2 år.

Upplägg

Kostnader

2600 kr.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Babysim.

Monas Simskola

Monas Simskola - En simskola med fokus på resultat

Monas simskola har många års erfarenhet av att lära barn och vuxna simma! Vi siktar in vårt fokus på resultaten. Vi formar undervisningen i enlighet med individuella behov och anpassar våra simlektioner till elevens mål. Vi har allt från babysim...


Läs mer och visa alla kurser med Monas Simskola

Kontaktuppgifter till Monas Simskola

Monas SimskolaRecensioner
Bli den första att recensera Babysim!
Intresseanmälan

För att få mer information om Babysim, fyll i följande uppgifter: