Visa kurser.se som: Mobil

Mindfulnessinstruktör Steg 1, mindfulness

Mindfulnesscenter
Kursinformation
Göteborg, Malmö, Stockholm
6 tillfällen
20 625 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Gå en utbildning och bli mindfulnessinstruktör 

När du gått vår forskningsbaserade instruktörsutbildning välkomnas du till vårt stora nätverk med över 2000 instruktörer runt om i Sverige. Här får du värdefulla möjligheter till hjälp, stöd och utveckling i din instruktörsroll. Du får tillgång till manualer och kursmaterial för dina egna kurser.

Mindfulness som förhållningssätt är en effektiv metod för att hantera stress och smärta och öka livskvaliteten. Syftet med instruktörsutbildningen är att ge dig som deltagare kunskap och kompetens att leda individer och grupper i mindfulnessträning.

Utbildningen utgår från träningsprogrammet Här&Nu som har sin bas i MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). Förutom utbildningsdagarnasdagarna är en central del av utbildningen din egen mindfulnessträning. Genom daglig träning ökar du din egen medvetenhet, vilket är utgångspunkten för att fånga upp erfarenheter från meditations- och vardagsträningen hos dina kommande klienter/patienter/kunder.

Mindfulnesscenter är involverade i ett antal olika forskningsprojekt i Sverige, främst som utbildare tillsammans med våra träningsprogram. Här är några projekt:

- Mindfulnessbaserad gruppbehandling av patienter med depression och ångest: effekt på symtom och inflammationsmarkörer i en randomiserad kontrollerad multicenterstudie i primärvården.
Huvudansvarig: Professor Jan Sundqvist, Centrum för primärvårdsforskning, Lunds universitet.

Ola Schenström utbildar ett 30 tal psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, sjuksköterskor och läkare på ett 15 tal vårdcentraler i Skåne. Dessa leder sedan grupper i mindfulnessträning.

Träningsprogram:Här&Nu

- Mindfulness reduces stress in health care staff working with dementia
Huvudansvariga: Yvonne Freund-Levi och Helga Eyolfsdottir, Karolinska sjukhuset, Huddinge. Huvudhandledare, Professor Åke Seiger, institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Karolinska institutet.

Ola Schenström utbildade vårdpersonal på en demensavdelnning och minnesmottagning på Karolinska sjukhuset, Huddinge.

Träningsprogram: Mindfulness Grundkurs via internet/i mobilen

Ola Schenström

Ola Schenström, grundare av Mindfulnesscenter

leg. läkare, specialist i allmänmedicin, mindfulnesslärare utbildad vid Center for mindfulness, U-Mass, USA. Författare till Mindfulness i vardagen, med förord av Jon Kabat-Zinn och boken 52 vägar till mindfulness.

Målgrupp

Om du vill komma igång med egen träning eller om du avser att arbeta med mindfulness som verktyg i ditt arbete.

Instruktörsutbildning steg 1

Sista dagen på utbildningen är diplomeringsdag.

Efter din diplomering till Mindfulnessinstruktör kan du leda och handleda grupper och individer i mindfulnessträning.    

Kostnader

16 500 kr exkl. moms

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mindfulnessinstruktör Steg 1, mindfulness.

Mindfulnesscenter

Ola Schenström

Kurser i mindfulness - för egen träning och i arbetet

Varmt välkommen till oss på Mindfulnesscenter, Sveriges ledande utbildningsföretag inom mindfulness. Våra kurser och utbildningar har stark evidens i Svensk forskning.  Hos oss får du en värdefull utbildning du kan använda dig av oavsett vilken bransch du kommer ifrån. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med Mindfulnesscenter

Kontaktuppgifter till Mindfulnesscenter

Mindfulnesscenter

Strandvägen 78
234 31 Lomma

Recensioner

Anna Söderberg
(5)
Utbildningen har jag med mig varje dag. Jag har fått värdefull kunskap och insikt, i kraften att vara medvetet närvarande. En djupare förståelse för hur lätt tankar och stress kan ta över, nu känner jag att det är jag skälv som styr mitt liv. Mindre oro och stress och mer här och nu. Värdefullt både för mitt privata- och professionella liv..
Recensioner
Mindfulnessinstruktör Steg 1, mindfulness
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner
Läs recensioner