Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Här&Nu mindfulness - onlinecoaching med lärare

Mindfulnesscenter
Kursinformation
Distans
10 veckor
Startar löpande och planerad nästa start är april 2020.
4 139 SEK
Här&Nu mindfulness - online - med Jenny Törnblom

Kursbeskrivning

E-kurs: Här&Nu
Start- och slutdatum: april 2020
Coaching: Varje onsdag kl 13-14:30 
Coach/lärare: Jenny Törnblom

Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person.

Att vara mindful handlar om att vara uppmärksam på ett särskilt sätt:

 • med en tydlig avsikt
 • i ögonblicket här och nu
 • utan att värdera det

Att leva mera i NUET, d.v.s. att vara mer koncentrerade på det som sker just nu och grubbla mindre över det som redan skett eller oroa oss mindre för vad som kanske kan hända. Vi lär oss hitta en bättre balans mellan nuet, vad som varit och framtiden.

I vardagen lär du dig att vara uppmärksam på det som sker, ögonblick för ögonblick.

Du blir medveten om när uppmärksamheten far i väg, t.ex. på grund av ditt eget tankeflöde eller yttre stimuli som att en mobiltelefon ringer.

Du tränar dig i att ta tillbaka uppmärksamheten på det du vill när den far i väg, för det gör den.

Mindfulnessträningen hjälper dig även behålla uppmärksamheten där du vill ha den – under längre och längre perioder.

Vid bland annat stresshantering, avspänning och uppmärksamhetsträning är mindfulness ett viktigt hjälpmedel. Det används ofta inom psykologisk och medicinsk behandling för att t.ex. förbättra sömnen, hantera smärta och kronisk sjukdom samt öka livskvaliteten. I ditt vardagliga liv är mindfulness ett bra verktyg för  att hantera de svårigheter som vi alla möter i livet.

Med mindfulnessträning ökar du din förmåga att uppleva, förstå och njuta av livet. Att vara mer fokuserad på det du gör och minska påverkan av distraktioner och tankevandring. Du mår bättre, sover bättre och fungerar bättre. I träningen lär du dig bland annat att möta verkligheten som den är och tydligare se de vilka valmöjligheter vi har.

Mindfulness är väl beprövat vid stressproblematik, oro/ångest, sömnproblem och för att kunna hantera smärta och svårigheter i livet.  Genom att införliva mindfulness i ditt liv på ett naturligt sätt så kan du också bättre ta tillvara det goda i livet.

Det är inte stress och tidspress som är problemet i vårt samhälle idag utan bristen på återhämtning.

Träning i mindfulness ger återhämtning och påverkar också hjärnan i positiv riktning (hämmar stresshormon, stressreaktioner, kampflyktbeteende, rädsloreaktioner och ältande m.m.)

Här&Nu är en e-kurs som innehåller 8 steg med formella mindfulnessövningar, vardagsövningar, råd och dokumentation. E-kursen innehåller också stresstest och mindfulnesstest som erbjuds före och efter avslutad träning i programmet. Du kan göra personliga dagboksanteckningar samt välja intention inför varje övning. 

Du tränar på egen hand 2X10-20 min/dag 6 dagar i veckan . Du tränar via dator, läs-/surfplatta eller smartphone.

Coachning sker genom gruppträffar i vårt nätklassrum (Zoom) med 1,5 tim/träff varannan vecka. Länk till klassrum tilldelas efter anmälan och bokning och i god tid innan första coachträffen.

Du kan passa på att utnyttja ditt friskvårdsbidrag, kanske vill du ge bort kursen i gåva till någon du känner,  eller köpa in till en medarbetare/anställd, eller ge dig själv en kurs för att kunna hantera vardagens stress och påfrestningar mer fördelaktigt eller kanske för egen personlig utveckling.

Kursinnehåll

 • Mindfulnessövningar som kroppsskanning, andningsankaret, sittande meditation, mindfulyoga, andrum och mindfulness i vardagen.

 • Undervisning i bland annat stressfysiologi och hjärnans känsloreglering

 • Hur man kan tillämpa mindfulness och självmedkänsla i sitt liv för att höja livskvaliteten och hantera svårigheter

 • Vi delar erfarenheter och ser vad som är allmänmänskligt, gruppgemenskap är verksamt i sig 

Hur går träningen till?

Träningsprogrammet innehåller

I Programmet tränar vi på två sätt:

 1. Mindfulnessövningar/meditationer: Andrum, Andningsankare, Kroppsscanning, Medvetna rörelser, Sittande meditation

 2. Vardagsövningar: Övningarna hjälper dig att träna på ett förändrat förhållningssätt till hur du utför saker i din vardag. Vardagsövningarna är till för att omsätta det du lär dig i meditationerna till olika situationer i vardagen, de hjälper dig att se och att kunna fatta mer medvetna beslut.

Mindfulness är en mänsklig förmåga.

Uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla med sig själv och andra.

Upplägg

 • Du följer e-kursen online via vår app i mobilen, via dator eller läsplatta. E-kursen, Här&Nu, är ett program som innehåller 8 steg (veckor). Träningen sker 2 gånger per dag 10-20 minuter varje gång. Du kan genomföra träningen i din mobiltelefon, på läsplatta eller i din dator. Här finns även annat material som kommer hjälpa dig att upprätthålla din dagliga träning, även efter avslutad kurs. 

 • Jenny kommer att coacha dig och övriga deltagare i gruppen. Den 22 januari startar kursen på nätet, i ett klassrum online. Inbjudan kommer när det närmar sig, 1 gång/vecka på onsdagar kl 13-14:30.

Kursen följer Här&Nu programmet som används bland annat inom vården för kompletterande behandling av stress, utmattning, sömnproblem, depression, oro och ångest, för att hantera långvarig sjukdom och smärta.

Här & Nu programmet är forskningsbaserat.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Jenny Törnblom kommer att vara den som coachar i denna kurs. Jenny är Hälsovägledare och har arbetat med stresshantering, mentalträning och hälsa/friskvård i ungefär 20 år och de senaste 7 åren på Mindfulnesscenter. 

Mindfulnessinstruktör Steg 1, Steg 2, inom skolan, för arbetsplatsen, vid ångest och depression, vid smärta och sjukdom samt medkänsla/compassion/CCT.

Jenny utbildar också våra instruktörer inom påbyggnadsutbildningen Mindfulness i skolan.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Här&Nu mindfulness - onlinecoaching med lärare.

Mindfulnesscenter

Ola Schenström

Kurser i mindfulness - för egen träning och i arbetet

Varmt välkommen till oss på Mindfulnesscenter, Sveriges ledande utbildningsföretag inom mindfulness. Våra kurser och utbildningar har stark evidens i svensk forskning.  Hos oss får du en värdefull utbildning du kan använda dig av oavsett vilken bransch du kommer ifrån. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med Mindfulnesscenter

Kontaktuppgifter till Mindfulnesscenter

Mindfulnesscenter

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Här&Nu mindfulness - onlinecoaching med lärare!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser