Visa kurser.se som: Mobil

52 vägar till medkänsla - online - med Ola Schenström

Mindfulnesscenter
Kursinformation
Distans
6 tillfällen
1 243,75 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

En unik möjlighet i höst

Tillsammans med författaren och grundaren av Mindfulnesscenter, Dr Ola Schenström, får du möjlighet att träna, öva och reflektera.

E-kurs: Mindfulness och medkänsla med sig själv och andra 
Start: 2 oktober och därefter i 6 veckor
Coaching: Onsdagar 16-17 i en låst grupp via FB
Pris: 995 kr exkl moms
Kurslitteratur: "52 vägar till medkänsla".

Inför kursstarten behöver du köpa den inbundna boken, e-boken eller ljudboken exempelvis på Adlibris/Bokus: 52 vägar till medkänsla - med dig själv och andra

Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person.

Upplägg    

  • Du följere-kursen onlinevia vår app i mobilen, via dator eller läsplatta. E-kursen, 52 vägar till medkänsla, är ett program som innehåller 6 steg/veckor. Träningen sker en gång per dag 6-7 minuter varje gång. 
  • Dessutom bjuds du in till enprivat/låst facebooksida, där alla deltagare samlas. Tillsammans följer vi kursplanen, vi tränar och övar. Gruppen är privat och det är bara vi deltagare som ingår i samma grupp som kan se innehållet just där. Gruppen finns till för att vi skall kunna dela erfarenheter, reflektera och ställa frågor. Det är också här som Ola finns och svarar på frågor, utvecklar och resonerar kring mindfulness och medkänsla. 
  • Ola kommer att coacha dig och övriga deltagare i gruppen 1 gång/vecka onsdagar 16-17. Utöver det finns möjlighet att löpande ställa frågor i gruppen, dessa plockas upp och besvaras efterhand.

De olika stegen i träningen

1. Träna mindfulness och vänlighet
2. Träna mindfulness och vänlighet Del 2
3. Träna vänlighet och medkänsla
4. Träna medkänsla
5. Träna tacksamhet och medkänsla
6. Avslutning

Kursledare

Dr Ola Schenström, Mindfulnesscenter
Läkare sen mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness.
Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra. Samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Medkänsla - med dig själv och andra

Förmågan att visa medkänsla med sig själv är grunden för god självkänsla. 

Det positiva är att vi människor i hög grad, med små doser träning, kan utveckla vår förmåga till medkänsla med oss själva och andra. Detta faktum har också stöd i senaste års hjärnforskning. Övningarna består dels av meditationsövningar och dels av olika vardagsövningar.

Ca 75% av oss har lättare att visa medkänsla med andra än med oss själva. Medkänsla med oss själva är därför en viktig del i det här kursen. 

Mindfulness och medkänsla bidrar till bättre relationer, högre livskvalitet, mindre stress, bättre förmåga att hantera svårigheter – hemma och på jobbet- mindre avstånd människor emellan. Ja, till ett bättre mer mänskligt samhälle. Vi ser med träning mer till vad som förenar oss som människor än vad som skiljer oss åt. En attityd som är viktigare idag än kanske på mycket länge.

Mindfulness och medkänsla bidrar till hållbar utveckling på individ-, grupp- och samhällsnivå. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av meditation. 

Mindfulness är en mänsklig förmågaUppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla med sig själv och andra.

Att vara mindful handlar om att vara uppmärksam på ett särskilt sätt:

  • med en tydlig avsikt
  • i ögonblicket här och nu
  • utan att värdera det

Att leva mera i NUET, d.v.s. att vara mer koncentrerade på det som sker just nu och grubbla mindre över det som redan skett eller oroa oss mindre för vad som kanske kan hända. Vi lär oss hitta en bättre balans mellan nuet, vad som varit och framtiden.

I vardagen lär du dig att vara uppmärksam på det som sker, ögonblick för ögonblick.

Du blir medveten om när uppmärksamheten far i väg, t.ex. på grund av ditt eget tankeflöde eller yttre stimuli som att en mobiltelefon ringer.

Du tränar dig i att ta tillbaka uppmärksamheten på det du vill när den far i väg, för det gör den.

Mindfulnessträningen hjälper dig även behålla uppmärksamheten där du vill ha den – under längre och längre perioder.

Vid bland annat stresshantering, avspänning och uppmärksamhetsträning är mindfulness ett viktigt hjälpmedel. Det används ofta inom psykologisk och medicinsk behandling för att t.ex. förbättra sömnen, hantera smärta och kronisk sjukdom samt öka livskvaliteten. I ditt vardagliga liv är mindfulness ett bra verktyg för  att hantera de svårigheter som vi alla möter i livet.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om 52 vägar till medkänsla - online - med Ola Schenström.

Mindfulnesscenter

Ola Schenström

Kurser i mindfulness - för egen träning och i arbetet

Varmt välkommen till oss på Mindfulnesscenter, Sveriges ledande utbildningsföretag inom mindfulness. Våra kurser och utbildningar har stark evidens i svensk forskning.  Hos oss får du en värdefull utbildning du kan använda dig av oavsett vilken bransch du kommer ifrån. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med Mindfulnesscenter

Kontaktuppgifter till Mindfulnesscenter

Mindfulnesscenter

Strandvägen 78
234 31 Lomma

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera 52 vägar till medkänsla - online - med Ola Schenström!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner