Visar 1-20 av 38 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 38 träffar
1
2

Mer om Filmkurs

Är du intresserad av att spela in en egen dokumentärfilm, göra en kortfilm eller utveckla en filmidé? I listan ovan hittar du kurserna som ger dig rätt kunskaper för att komma igång, både före dig som är nybörjare och du som har vissa vana av filmproduktion. Här hittar du även kurser för dig som vill inrikta dig på en specifik del i filmproduktionen, som till exempel att skriva manus, redigera film eller fotografera.  

Processen att spela in en film

Beroende på vilket forum din film eller video ska visas i så kan arbetet med att skapa en film bli en lång eller kort process. Du kanske siktar högt och vill att filmen ska bli offentligt känd eller så vill du skapa något som bara visas i din umgängeskrets. Oavsett vad ditt ändamål är så finns det några steg och moment som du måste gå igenom. Till att börja med behöver du en filmidé och ett manus. Förutsatt att har allt material och att skådespelarna är på plats så du börja spela in filmen. Sedan ska råmaterial digitaliseras och redigeras innan du har en färdig film.

Jämför kurser
Mer inom området
Maja förstår människor genom teater
Calle Flygare Teaterskola

- Det är något väldigt fint att komma så intimt nära varandra och utvecklas som en grupp, säger Maja Turesson som har gått flera teaterkurser på Calle Flygare Teaterskola i Stockholm. 

Läs mer