Visa kurser.se som: Mobil

Yoga för barn från 6 år (höstlov)

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Vänersborg
1 timme
2019-10-31 10:00
100 SEK

Kursbeskrivning

Yoga och Mindfulness är värdefulla redskap att hantera stress och andra påfrestningar i barnens vardag. Ett fantastiskt redskap till rörelse, glädje, avslappning och gemenskap.

Om kursen
Utan tävling och jämförelse utgår varje individ från sina förutsättningar och sitt andetag. Den medicinska ingången gör att den passar alla och kombinationen skapar lugn och medvetenhet om kroppens in- och utsida. Barn upplever idag mycket stress och prestation i sin omgivning och genom olika verktyg kan de få hjälp med att må bättre i sin vardag. Dom lär sig olika andningsövningar och hur de kan passa in i olika situationer, ex inför prov eller andra utmaningar.

Samtidigt som det är en lek så ger övningarna fysisk smidighet, koordination, balans, energi och avslappning och man får möjighet att känna att med yoga så är man bra som man är.

För vem
Kursen vänder sig till alla barn från 6 år, annars inga förkunskaper.

Kursledare
Maria är utbildad instruktör inom medicinsk barn och ungdomsyoga. Hon har själv utövat yoga i ca 7 år, främst medicinsk yoga (mediyoga) och Kundaliniyoga.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Medtag yogamatta/liggunderlag och filt. Några yogamattor finns att låna.

Bra att veta
Denna kurs ingår i Aktiv Ungdoms utbud, vilket gör att du automatisk blir medlem i Aktiv Ungdom. Medlemsavgiften specificeras på första fakturan under medlemsåret och ingår i kursavgiften.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10% rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yoga för barn från 6 år (höstlov).

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Yoga för barn från 6 år (höstlov)!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner