Visa kurser.se som: Mobil

Yin/restorative yoga

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Hjo
10 timmar
685 SEK

Kursbeskrivning

Både yin- och restorativeyoga är lugna yogaformer där fokus ligger på medveten närvaro och avslappning.

Om kursen
Till skillnad från de dynamiska yogaformerna där fokus ligger på muskulärt arbete är yinyoga utformad för att släppa på spänningar och öka rörligheten i bindväven, den sk fascian, lederna samt ligamenten. Positionerna hålls i 1-5 minuter, och stor vikt läggs vid andningen och att vara närvarande i nuet.

Restorativeyoga är vilande och mycket bekväma positioner som hålls under en längre tid, upp till 20 minuter, utformade för djup avslappning, maximal återhämtning och stressreducering. 

Under kursens gång kommer vi att även att utforska andningsövningar, sk pranayama, meditation samt yoga nidra. 

För vem
Yin- och restorativeyoga passar alla, framförallt dig som söker en meditativ och vilande stund. 

Kursledare
Katarina började med yoga 2008, nyfiken på vad yoga kunde erbjuda både kropp och själ. Med tiden blev intresset större, och Katarina har provat flera olika yogastilar och tränat yoga för flertalet lärare där hon fått med sig mycket inspiration och erfarenhet. Intresset för yoga tar henne ständigt tillbaka till yogans hemland, Indien. Den yogaform som Katarina fastnat för är viryayoga, som hon är utbildad lärare inom.

Kursmaterial
Ta med dig egen yogamatta och en filt. Ta på dig sköna och bekväma kläder träningskläder. Att vara barfota rekommenderas.

BRA ATT VETA
Deltagarantalet är begränsat. Undvik att äta ett större mål nära inpå klassen, samt att dricka stora mängder vätska precis före.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böckerhos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yin/restorative yoga.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Yin/restorative yoga!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner