Vinkväll med svenskt i glaset

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
2 timmar
Pris
595 SEK
Nästa kurstillfälle
19 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 timmar
Pris
595 SEK
Nästa kurstillfälle
19 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Innehåll
Välkommen till en vinkväll med svenskt i glaset. Vår kursledare Daniel kommer att presentera ett svenskt vin med tilltugg som vi hoppas väcker lusten att utforska svensk måltidskultur med fokus på viner samt på det lokala och småskaliga.

Första halvtimmen kör vi en introduktion om svensk vinproduktion och därefter har vi en doftstation som man provar blint och som representerar vinet. Andra halvtimmen provar vi vinet och sammanfattar sedan våra upplevelser om detta samt delar med oss av dessa och av våra tips och erfarenheter kring mat och vin.

De här vinkvällarna har främst fokus på vinet som ska provas och mindre fokus på hur man provar vin. Därför lämpar sig kursen bäst för de som har provat viner tidigare.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Daniel har läst ett år på universitet och högskola i vin- och dryckeskunskap samt måltidskultur - i huvudsak på Göteborgs universitet. Vid sidan av detta bloggar han om vin och i augusti påbörjar han sin utbildning till att bli sommelier. Med kursen vill Daniel ge er ett hum om vad som är speciellt med svenska viner och vad de kan passa till vid middagsbordet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Priset för vinet delas upp på antal deltagare, som betalas på plats till ledaren.

Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursstart så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare.

Bra att veta

Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Cirka 100:- tillkommer för vin och tilltugg. Betalas till ledaren på plats.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

19 november, 2023

  • Kurs
  • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Vinkväll med svenskt i glaset och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights