Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Vegetariska köket

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Trollhättan
12 timmar
2020-09-26 10:00
995 SEK

Kursbeskrivning

Detta är kursen för dig som vill utforska och utvidga kunskaperna kring det vegetariska köket och lära dig laga flera olika typer av vegetarisk mat.

Om kursen
Förutom att vi får lära oss att laga god vegetarisk mat får vi också biologisk näringslära och läran om vilken kost som passar din blodgrupp. Du får även grunderna i laktos- och glutenfri kost. Den största delen av kursen kommer att ägnas åt själva tillagningen av de läckra vegetariska rätterna, även val av råvaror, näringsinnehåll och förståelse för näringsupptag. Du får även lära dig hur kroppen fungerar, olika tillagningsmetoder och tips på hur även en relativt ovan ”kock” kan överraska. Deltagarna arbetar i grupper och lagar tillsammans en buffé av olika vegetariska rätter. Därefter avnjuter vi måltiden tillsammans med övriga kursdeltagare och diskuterar råvaror och recept.

För vem
Kursen vänder sig till alla, så inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Hans Kürzl har över 40 års erfarenhet från Hotell- och Restaurang, både som anställd och som egenföretagare och han har jobbat som kursledare på Medborgarskolan sedan 2000. Dessutom har han kunskaper om människans hälsa/ohälsa och därmed relaterade problem, uttryckt i näringslära och fysiologiska detaljer som ger ett brett spektrum att arbeta med.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för råvaror tillkommer, ca 200 kr/person, som betalas till kursledaren. Ta med egen diskhandduk, förkläde och burk/matlåda ifall det blir mat över. Du får utskrivna recept.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10% rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vegetariska köket.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vegetariska köket!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner